Model As Ruin. The Oslo Architecture Exhibition 31/13

[Bilde]

Åpning fredag 1. november kl. 19

Utstillingsperiode 1. november – 15. desember 2013

I september 1931 ble en storslått utstilling av norsk samtidsarkitektur vist på Kunstnernes Hus i Oslo. Den nyåpnede kunsthallen var fylt til randen av modeller, fotografi, tegninger og installasjoner. Kjernen i utstillingen var den “Permanente Samling” etablert i 1925, som omfattet en rekke av den norske modernismens betydeligste verk, deriblant Kunstnernes Hus. Samlingen ble vist i ulike varianter i Brussel, Kiel, Helsinki, Budapest, Berlin, Milano, Paris og New York, og sto sentralt i modernismens internasjonale utstillingskultur.

80 år senere vender deler av modellsamlingen tilbake til Kunstnernes Hus i en utstilling kuratert i samarbeid med Mari Lending, Mari Hvattum og masterstudenter ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Program for åpning:

Kl. 19.15: Taler ved kunstnerisk leder ved Kunstnernes Hus, Mats Stjernstedt, professor Mari Lending og leder i Oslo Arkitektforening, Erik Collett.
Etter åpning feirer vi utstillingen i foajeen.

Lørdag 2. november kl. 14.00: Kuratoromvisning i utstillingen ved Mari Lending og Mari Hvattum.

Takk til Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Oslo Byarkiv og Bymuseet, Oslo. Alle utstillingsobjekter tilhører Oslo kommune.

Legg til ekstern kalender…