Konsert: Hanif Kawousi

[Bilde]

Thats right folks! Da er det snart duket for en ny konsert med Hanif Kawousi og bandet hans. Det blir en kveld med groovey soul-pop, så ikke glem å ta med deres aller beste mojo! Sjekk Hanif Kawousis musikk på Urørt og be prepared, nye demoer er på vei!
http://www.nrk.no/urort/artist/HanifKawousi1/default.aspx

I januar 2012 begynte Hanif Kawousi å skrive låter som til slutt resulterte i hans karriere som solo-artist. Musikken er et resultat av Hanif Kawousis forsøk på å skildre det han hørte på da han var ung, som var (om ikke annet) jævlig mye Motown, Queen og Neil Young. Alerede som 16-åring ble Hanif Kawousi lagt merke til av Radio Nova som sa«Hanif Kawousi har til tross for alderen en voksen, sterk stemme som river tak i deg.»
Etter et og et halvt år med varierende bandmedlemer, traff Hanif Kawousi Dag Erik Johansen (gitar), Njål Uhre Kiese (bass) og Aleksander Tidemann (trommer). I tillegg til Jørgen Apeness (perkusjon) som det eneste medlemet (bortsett fra Hanif) som har vært med fra begynnelsen og på Hanif Kawousis 10" EP, ble det nye bandet til Hanif Kawousi dannet i 2013.
Etter denne kollisjonen av nye impulser oppstod det en helt ny groove som slenger tankene til det amerikanse soul-labelet Daptone. Musikken er akkompagnert av Hanifs uttryksfulle stemme og tekster om livets hardheter og overveldende gleder. Dette inviterer lytteren til å trampe foten og synge med, men samtidig å lytte en gang ekstra og oppdage melankolien som tekstene ofte bærer preg av.

Legg til ekstern kalender…