<3-bit shirt med Arduino og LilyPad - Verksted i elektronisk tekstilkunst

[Bilde]

Hva om t-skjorten din kunne registrere lyden av hjerteslagene dine? Og spilt de av gjennom en brodert hjerte-høyttaler på brystet? Bli med på workshop og lag din egen hjertebankskjorte!

Workshop for alle som liker enkel elektronikk og vil prøve å lage e-tekstil.

I fjor hadde kunstneren Afroditi Psarra stor suksess med «Arduino-workshop» for Trafo under Pikselfestivalen. Under årets festival vil hun sammen med Constanza Piña lose deg gjennom prosessen å skape din egen hjertebankskjorte ved hjelp av samme teknologi.

<3-bit shirt-workshopen handler om å eksperimentere med lyd, teknologi og klær som vi har på oss. Målet er å skape en skjorte som fanger opp og avspiller hjerteslagene dine ved bruk av analog elektronikk.
[Bilde]

På verkstedet får du aktivt delta i prosessen med å lage elektronisk tekstiler – samtidig som du deler workshop-opplevelsen med andre likesinnede som interesserer seg for enkel elektronikk og kule e-tekstiler. Dere vil bruke en bruke en LilyPad (Arduino) til å programmere lyden basert på input fra piezo-sensor som kan fange opp hjerteslag, før dere til slutt lager en brodert høyttaler og magnet slik at man kan lytte til hjerteslagene i realtime.

Man trenger ingen bakgrunn fra elektronikk for å delta. Verkstedet er åpent for alle som har den minste interesse for å utforske og eksperimentere med klær og e-tekstiler.
[Bilde]

Totalt 8 plasser
Aldersgrense: 16 – 22 år
Reisestipend: Tilreisende fra andre deler av Norge kan søke om et reisestipend fra Trafo på inntil 1000,- kroner.
Deltakerne får også et festivalpass til Pikselfestivalen 21.-24. november

Workshopen er et samarbeid mellom Trafo, Pixelfestivalen og digital arena på Bergen Offentlige Bibliotek

Legg til ekstern kalender…