Scandinavian Weather Report

Fem unge komponiststemmer fra Norge, Sverige og Danmark vil sette ulike musikalske krefter i sving når de unge svenske musikerne i ensemblet Mimitabu vil skape en konsert omtrent like uforutsigbar som det nordiske været – med sol, regn, lyn og torden og vinder som blåser i ulike retninger. Til sammen vil konserten likevel gi en pekepinn på hvor vindene og strømningene beveger seg i det musikalske samtidsklimaet og fremtidsklimaet – ser vi tegn på at musikalske klimaendringer er underveis?

Dette blir norgespremierer av verkene – etter urpremierene som fant sted under den nye festivalen Magnet på Vara Konserthus i Sverige i oktober – og i tillegg får vi et klavérverk av Brian Ferneyhough. Hjertelig velkommen!

[Bilde]

PROGRAM:

Lina Järnegard: Kylan, plötslig
Stine Sørlie: I II
Rune Glerup: Quartettsatz
Martin Rane Bauck: wie tau von dem frühgras

- Pause -

Brian Ferneyhough: Lemma-Icon-Epigram
Stine Sørlie: III
Johan Svensson: Ampèrian loops, part I

nymusikk.no/no/lokal-avdeli…

MIMITABU (SE):
Hannah Törnell Wettermark – fløyter
Romola Smith – klarinetter
Jonas Olsson – piano
Martin Salomonsson – perkusjon
Emelie Molander – fiolin
Andreas Weserdahl – bratsj
My Hellgren – cello

Rei Munakata – dirigent

mimitabu.se

nyMusikks komponistgruppe (NMK) er en landsdekkende organisasjon med formål å fremme radikal, eksperimentell og grenseoverskridende musikk. NMK er en faggruppe for komponister og lydkunstnere i etableringsfasen som arrangerer flere konserter, workshops og faglige fora hvert år, og samarbeider med profesjonelle musikere, ensembler og festivaler både nasjonalt og internasjonalt. NMK presenterer rundt 30 urfremføringer i året, og ved til enhver tid å fange opp de nye stemmene, er vi ofte først ut med å presentere de yngste aktørene og de ferskeste strømningene på den nyskapende, eksperimentelle musikkscenen.

Legg til ekstern kalender…