Die With Your Boots On // Artister: Högestöls + Ruby Red & the Moonshine Brothers

Hey, y’all!

Torsdag 14. november er vi tilbake for å sette fyr på Revolverkjellern på ny. Vi er fortsatt starstruck etter møtet med Kacey Musgraves, men vi har likevel klart å få ut fingern og booke to strålende band som er så bra at du må legges inn når kvelden er omme.

Kveldens band:

Högestöls er countryblues fra Oslo. Fort, sakte, høyt og lavt! Stringswing og powergrep, banjo, bass og mandolin. Har holdt på et drøyt år, og spilt en lang rekke konserter. Fra fjellheimen på Gjendebu til bygdefest på Toten, og buler rundt i by’n. Er i ekstremt nær framtid klar med EP’n Shovel. Med Markus Bones, Nils Øygarden og Stian Høgestøl. "…Ut strømmet originalmusikk; uvøren og gitarvirtuos folk og bluegrass i gata mellom Hank 3 og The Band. Med bakgrunn i grupper som Successful Sinners, og Anton Ruud and the Wrong Way Home er rockefoten på plass og eneste coverlåt var en drivende kjapp “They’re Red Hot”, skrevet av selveste Robert Johnson. En overraskende stor opptur i et mørkt og regntungt Oslo…"
-Johan Bjerke (17.10.12) rockmag.info

Hør på Högestöls her.

Ruby Red & the Moonshine Brothers består av seks sørlendingar som hausten 2011 kom saman i Oslo for å spele countrypop ispedd hardingfele. Bandet tek utgangspunkt i alt frå halshoggingssoger frå Setesdal via epleslang i Vennesla til grubling under eit tre. Det musikalske uttrykket er amerikansk, men likevel har musikken ein norsk bygdeklang over seg. Alle låtane bandet spelar har ekteparet Nicolai og Marte Herwell skrive saman eller kvar for seg. Kva låt er unik i seg sjølv, og difor kan òg det musikalske uttrykket variere, sjølv om det alltid er godt forankra i Ruby Red-soundet. Låtane har stort sett popstruktur, men innpakkinga kan bli gjort av både tradisjonelle hardingfeleslåttar og bluegrasskoring. Nokre låtar har ein slik karakter at alt anna enn ein akustisk gitar og kombinasjonen av ei mannerøyst og ei kvinnerøyst er overflødig. I motsett ende er låtane som treng hissig trommetrøkk og gitarsoloar med vreng.
Ruby Red & the Moonshine Brothers har vore i studio og spelt inn mange låtar som kjem på debutalbumet tidleg våren 2014. Den første singlen er rett rundt hjørnet!

Hør på Ruby Red & the Moonshine Brothers her.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…