Utstilling: Erik Tidemann - FLESH STUDIES

[Bilde]

Erik Tidemann-FLESH STUDIES
Erik Tidemann åpner fredag 22. november soloutstillingen Flesh Studies på Galleri TM51 på Grünerløkka i Oslo.

Kropper som er deformerte, ødelagte og muterte står i sentrum for Erik Tidemanns Flesh Studies. Hoder som tiltrer på uventede steder som om de var misdannelser, øyne og pigger som vokser frem på masser av kjøtt – det finnes et element av skrekk i verkene som utgjør Flesh Studies. Skapninger som bebor en verden der noe grunnleggende har gått galt; monstre fra barndomsfantasier, tegneserier og tv-spill brakt til live.

Organiske materialer og former er ikke nytt i Tidemanns arbeider, han har tidligere jobbet med både utstopping av døde dyr og dyredeler. Den samme organiske sensibiliteten bidrar også i Tidemanns malerier og tegninger og er sentral i hans unike estetiske tilnærming.

Tidemann skapte stor oppmerksomhet da han laget de groteske scenemaskene til Røyksopps verdensturne. Han har også nylig laget en maske til Kvelertaks vokalist, bestående av en utstoppet Hubro.

Erik Tidemann (f. 1982 i Trondheim) bor og jobber i Oslo. Han virker innenfor maleri, tegning og skulptur. Tidemanns arbeider blir ofte beskrevet som groteske og i grenseland av det makabre, om likevel med en tett tilknytning til populærkulturen – ofte med humoristisk brodd.

Flesh Studies består av en rekke nye tegninger og malerier men kanskje mest imponerende; Tidemanns storstilte skulpturelle verker.

Utstillingen Flesh Studies åpner fredag 22. november kl 18.00 – 22.00 og står fram til 15. desember 2013.

Galleri TM51 åpningstider:
Onsdag – Søndag kl. 13.00 – 16.00, eller etter avtale.
Thorvald Meyers gate 51

Legg til ekstern kalender…