Rachel Whitereads ‘Ether’ (1990) i Vigeland-museet

22. november 2013 – 16. februar 2014.

Som den første kvinnelige mottager av den prestisjefylte Turner-prisen i 1993, har britiske Rachel Whiteread (f. 1963) markert seg som en vesentlig stemme innenfor samtidskunsten. I sal 7 presenterer Vigeland-museet Ether (1990) – et av Whitereads sentrale verker fra hennes tidlige periode, innlånt fra Astrup Fearnley Samlingen i Oslo.

Ether har sitt utgangspunkt i en gipsavstøpning av et viktoriansk badekar. Det som derimot presenteres for oss er ikke avstøpningen, men det som ellers er usynlig, altså rommet rundt badekaret. I en slags omvendt skulptur er badekaret likevel til stede, både i vår viten om det som er, men også i formens synliggjøring av det som ikke er. Verket er et talende eksempel på kunstnerens gjennomgående prosjekt: Å utforske fremstillingen av det vi ikke kan se. Å gjøre noe uhåndgripelig, som luft og tomrom, til noe man kan ta og føle på.
Les mer her.

I samme periode vises også utstillingen Geir Tore Holm: Anleggsarbeider. Utstillingen er del av Holms stipendiatprosjekt Poetikk for estetikk i endring ved Kunsthøgskolen i Oslo, avd. Kunstfag, og tilknyttet Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Utstillingen presenterer arbeider fra stipendiatperioden 2009-2013. Ler mer her.

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 21. november kl. 19-21!

Legg til ekstern kalender…