Julekonsert med Schola Cantorum og Frøy Aagre

[Bilde]

Schola Cantorum ønsker velkommen til to julekonserter i Paulus kirke den 8. desember kl. 17.00 og 19.30.

Årets julerepertoar kretser rundt Hugo Distlers Die Weihnachtsgeschichte, samt en nyskrevet Gloria av Frøy Aagre. Konserten dirigeres av Tone Bianca Sparre Dahl.

Velkommen!

Frøy Aagre (f. 1977)
Saksofonist og komponist Frøy Aagre har begeistret publikum i alle verdenshjørner med sin umiskjennelige tone og unike evne til å kombinere det vakre og umiddelbare med det overraskende og komplekse. Hennes tredje album Cycle of Silence, utgitt 2010 på det prestisjetunge tyske plateselskapet ACT, ble en internasjonal kritikerhit. Den britiske avisen The Guardian skriver: «Aagre’s composing leaves an impression that ripples on long after the disc has stopped spinning». Med utsolgte forestillinger på London Jazz Festival og den legendariske jazzklubben Ronnie Scotts, samarbeid med trompeteren Kenny Wheeler, fiolinisten L. Subramaniam, samt konserter rundt i Skandinavia, India, Kina, USA, Canada, Japan, Australia og Storbritannia, er Aagres internasjonale rykte raskt voksende. Aagre har denne høsten gitt ut et nytt album med tittelen Frøy Aagre Electric. Bestillingsverket Gloria er Schola Cantorum og Aagres første samarbeid.

Hugo Distler (1908-1942)
Til tross for sitt korte liv rakk Hugo Distler å gjøre et varig inntrykk på tysk kunstmusikk. Han skrev både kammermusikk og verker for piano, men det er den sakrale kormusikken han er mest kjent for. Stilen er distinkt polyfon og neobarokk, men med innovative klanger og harmonier. Die Weihnachtsgeschichte tar i bruk den tradisjonelle salmen Es ist ein Ros entstprungen/Det hev ein rose sprunge. I løpet av stykket presenteres salmen i en rekke variasjoner vevd sammen med utdrag fra juleevangeliet i en melismatisk velklang.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…