Kunst på Veitvet: Utstilling og Finissage

[Bilde]
Kunst på Veitvet ønsket å styrke stedets identitet gjennom prosjekter som både skaper bevissthet om områdets historie og gir ny forståelse av Veitvet-Sletteløkka som sted og samfunn. Den overordnede tematikken ble vist gjennom temporære kunstprosjekter der noen er knyttet til det aktuelle området og andre har en mer overordnet karakter. Prosjekter varte fra en kveld til flere måneder og vil foregikk i det offentlige rom.
Kunstnere i Kunst på Veitvet var Kyrre Heldal Karlsen og Carl Nilssen-Love, Sinikka J Olsen, Lagombra, Elin Øyen Vister, Geir Yttervik, Sisyfos Minigolfklubb og Tito Frey.

Prosjektet Kunst i avis handlet om å gi gratis kunst til innbyggere i Groruddalen i form av trykkbar kunst. En gang i måneden var midtsiden av Akers avis Groruddalen et kunstgalleri i papir som viste et verk laget av en invitert billedkunstner. I beste fall ønsket mottakeren å ta ut midtsiden og henge den på veggen i hjemmet sitt.
Kunstnere med ulike uttrykksformer ble invitert av Tito Frey til å delta. Bidragene måtte være laget direkte for avisen og skulle forholde seg til Veitvet i den videste sans. Avisprosjektet avsluttes nå med en utstilling på Veitvet senteret, hvor alle arbeidene er trykt i god kvalitet og laminert.
De 12 bidragene er laget av: Ragnhild Aamås, Mona Sjo Leirkjær, Benedikte Rønsen, Jon Benjamin Tallerås, Jan Skomakerstuen, Mohamed Fadlabi, Tito Frey, Andreas Bennin, Cecilia Jiménez Ojeda, Andreas Bennin, Andréas Skjelde, Lotte Konow Lund, Tammo Rist.

Legg til ekstern kalender…