Lørdagsgodt: Schæfer

Schæfer er alternativ folkemusikk, oppfostret med en kulturarv som spenner over både the Beatles, Nine Inch Nails og Chopin.

Musikken beveger seg fra det hviskende silkemyke, gjennom et dansbart rytmisk univers, før det finner sitt andre ytterpunkt i kaskader av harmonisk, tung gitarrock

www.facebook.com/sjefer

Der den bredbeinte rocken blir et begrep, overlapper Schæfer med estetiske stilbrudd som lener seg mer pååttitallets synthpop, flytende harmonier og gåbortpyntet minimalisme, enn å skru gitarene til elleve.

Når behovet for tordenvær melder seg, skrur Schæfer heller gitarene til tolv. Selv om Schæfer ikke er protestrock i ordets klassiske forstand, kan man trygt si at motivasjonen bak bandet er en protest i seg selv.

I 2013 er det blitt vanskelig å lene seg på budskapet om fred og kjærlighet,men det forhindrer ikke Schæfer i å prøve. Bandet er et håndfast alternativ til både engleskolen og monarkiet, og serverer sitt budskap direkte fra verdensrommet. Der vi alle befinner oss.

Schæfer jobber under arbeidskollektivet og labelen Big Peace Music i Sarpsborg, som ser det som sin pliktå forsøke etter beste evne å gi folket fri musikk fra en fri scene.

Schæfer og Big Peace Music slapp singelen“begynnelsen” i januar 2013 , og legger første stein til kollektivets utgivelseskatalog med albumet “herregud” i løpet av våren 2013.

Legg til ekstern kalender…