Nartmanstiftelsen/Henriette Pedersen: Das Nebelmeer - Riding Romance 2, del 3 Grandiosnuten

Da er det kommet til tredje og siste visning av Nartmanstiftelsen/Henriette Pedersens “Das Nebelmeer – Riding Romance 2”. Das Nebelmeer – RR2 er et organisk og romlig orientert verk som har blitt vist for publikum to ganger høsten 2013: “Følelsestind” i oktober og “Kaostoppen” i desember.

“Grandiosnuten” som nå vises er ikke en finale, eller den avsluttende forestilling av Das Nebelmeer – Riding Romance 2". Dette er heller ikke slutten på prosjektet, vi lanserer en publikasjon våren 2014.
Mer informasjon om publikasjonen vil komme snart!

Del 3: “Grandiosnuten” 24., 25. og 26. januar, presist kl.18:00.

Inngangen er på baksiden av Kunstnernes Hus. Ta med cash til forfriskninger. Ingen billetter.

[Bilde]

Das Nebelmeer – Riding Romance 2 (RR2) er andre del av Henriette Pedersens forestillingstrilogi som tar utgangspunkt i romantikken. Hver forestilling er en reaksjon på et velkjent romantisk verk – innenfor ulike kunstsjangre. Første del, The Swan Lake – RR1, var en variasjon over den berømte klassiske balletten Svanesjøen. Nå i andre del er turen kommet til billedkunsten, nærmere bestemt maleren Caspar David Friedrich. Dermed flytter Pedersen og hennes team ut av teatersalen og inn i kunstneratelieret.

I forbindelse med publikasjonen har redaktør Anette Therese Pettersen invitert ulike skribenter til å skrive en reaksjon på de tre delene av prosjektet. Kristin Berget har skrevet et dikt ut fra del 1, “Følelsestind”. Kritiker, dramaturg og kurator Diana Damian skriver en reaksjon på del 2, “Kaostoppen”, og kritiker og performancekunstner Julian Blaue skal gjøre det samme på del 3, “Grandiosnuten”. Billedkunstner Sveinn Fannar Jóhannsson står for de visuelle bidragene og Anette Therese Pettersen vil også skrive en tekst. Lanseringen er planlagt til våren 2014.

Høsten 2014 vil det være premiere på Red Riding Hood – Riding Romance 3. Følg med!

Av og med: Henriette Pedersen – Frido Evers – Kristine Karåla Øren – Elisabeth Breen Berger – Katrine Ganer Skaug – Tilo Hahn – Anette Therese Pettersen – Morten Kippe

http://henriettepedersen.no/riding-romance-2-the-wanderer-about-the-sea-of-fog/

http://www.kunstnerneshus.no/kunst/atelierprogram-w17/

http://dasnebelmeer.tumblr.com/

[Bilde]
(Caspar David Friedrich “Der Wanderer über dem Nebelmeer”, Hamburger Kunsthalle, Germany)

Legg til ekstern kalender…