Demoner 2014

Når den norske idyllen slår sprekker

Oslo, 2014. I det norske selvbildet regjerer fortsatt forestillingen om frihet, likestilling og flerkulturell harmoni. Men for noen gir ikke dette lenger mening. De ønsker forandring. En konspirasjon blir til. To unge menn – dypt forskjellige – finner sammen og gjør seg til ledere for et desillusjonert, meningssøkende opprør. De frykter ingenting. Heller ikke døden.

Demoner 2014 bygger fritt på en roman av Fjodor Dostojevskij, som på norsk er kjent under tittelen De besatte. Og som hos Dostojevskij, er Demoner 2014 et forsøk på å forstå samtiden, ved å synliggjøre det vi ikke våger å se. Det er høyreekstrem aktivisme mot kulturelitens smakfulle radikalisme. Livslang troskap mot seksualisert selvrealisering. Moralsk opptrapping mot liberalismens sjarmerende kynisme. Og kanskje er kjærligheten alles drivkraft?

Når Runar Hodne iscenesetter Demoner 2014 på Hovedscenen, er det for å utforske de spenninger som finnes i Norge i dag, og det som ulmer under overflaten. Hodne har markert seg som en regissør med et sterkt scenespråk og kunstnerisk vilje. Han har også tidligere samarbeidet med Geir Gulliksen, blant annet med forestillingen En kropp, som ble spilt på Dramatikkens hus og Torshovteatret våren 2013.

I Demoner 2014 har Runar Hodne med seg et sterkt kunstnerisk team. Med Serge von Arx’ scenografi, Andreax Fuchs’ lysdesign, kostymer signert Nina von Arx og musikk av bandet Ulver, blir vi invitert inn i et univers som er både vakkert og skremmende. For Demoner 2014 handler om oss. Og om det Norge vi lever i.

Legg til ekstern kalender…