BIT20 på Festspillene 2014 - Metropolis

Stumfilmklassiker med livemusikk.
Denne kvelden får du oppleve den rekonstruerte versjonen av Metropolis, med Martin Matalons musikk og komponisten selv som dirigent.
Den tyske stumfilmen fra 1927 blir regnet som den første helaftens science fiction-filmen. Regissør Fritz Lang brettet her ut sin skildring av et futuristisk, dystopisk maskinsamfunn med enorme klasseforskjeller. Like etter premieren ble filmen klippet ned, og rundt en fjerdedel av det opprinnelige materialet ødelagt. Siden 60-tallet er det blitt gjort en rekke forsøk på å restaurere Metropolis, men det var først i 2008 at man fant en kopi av originalversjonen.
Den argentinske komponisten Martin Matalon har skrevet jazzinspirert musikk til den rekonstruerte filmen, og denne kvelden fremføres den av BIT20 Ensemble under hans ledelse. Det anerkjente samtidsmusikkensemblet med base i Bergen har urfremført nærmere 100 verk og deltatt på over 20 plateinnspillinger.
Vi inviterer til en annerledes filmkveld i Grieghallen, hvor publikum sitter på scenen. Før forestillingen snakker Alf van der Hagen om filmen og det er åpen bar.

Metropolis (1927)
Fritz Lang regissør
BIT20 Ensemble
Martin Matalon komponist, dirigent
En samproduksjon mellom Festspillene i Bergen og BIT20 Ensemble.

Legg til ekstern kalender…