Pussy vs. Putin

[Bilde]
Screenshot fra “Pussy vs. Putin”.

Filmen og folkene som forteller alt om Pussy Riots kamp for frihet.

I 2012 ble medlemmer av det anarkistiske jentebandet Pussy Riot dømt til to års fengsel i straffekoloni for å ha sunget en protestsang i Moskvas største ortodokse kirke. Nå kan du møte dem i Bergen.

Dokumentaren Pussy vs. Putin fra 2013 er en «insider-film» laget av Gogol’s Wives Productions. Filmselskapet har fulgt hvert skritt i punkkollektivets kamp mot Putin fra deres første opptreden på taket av en trolleybuss iført fargerike balaklavaer. Her er scener fra musikkvideoinnspillinger, deres fremførelse av Jomfru Maria, frels oss fra Putin i Kristus Frelser-katedralen og scener fra tiden i fengselet. De har også fulgt støtteaksjonene og protestene i inn- og utland.

Filmen gir et unikt innblikk i dagens situasjon i Russland, som mange mener preges av stor passivitet, og hvor konservatisme og anarki står i sterk opposisjon til hverandre. Men ikke minst er den et uttrykk for Pussy Riots innbitte kamp for menneskerettigheter og kunstnerisk frihet.

Lille julaften 2013 slapp Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova ut av fengselet og deres hovedfokus fremover er prosjektet Zona Prava (“Lovens sone”). De vil jobbe for menneskerettigheter og bedre forholdene for dem som sitter i fengsel. Sammen med filmskaperne og en russisk kulturleder kommer de til Festspillene. Her møter de til samtale med Russland-forsker Martin Paulsen, som også er leder av priskomiteen til Raftostiftelsen.

Filmen starter kl 16:00 og varer til 16:55. Etter en liten pause starter debatten kl 17:15.

Maria Aljokhina kunstner & aktivist
Nadezjda Tolokonnikova kunstner & aktivist
Alexander Cheparukhin kulturleder
Gogol’s Wives Productions
Martin Paulsen førsteamanuensis, UiB
Hilde Sandvik ordstyrer

I samarbeid med Raftostiftelsen, Bergens Tidende og First Supper Symposium

Støttet av Fritt ord og J.W. Eides Stiftelse

Trailer Pussy vs. Putin:

Legg til ekstern kalender…