Mattias Härenstam – Rekonstruksjon

Mattias Härenstam – Seinere den kvelden – tresnitt, 71 × 106.

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Mattias Härenstam og utstillingen «Rekonstruksjon».
Med utstillingen «Rekonstruksjon» utforsker han kontrollbegjæret og situasjoner der kontrollen går tapt. Når det undertrykte kaoset kommer til overflaten og det vi tror på mislykkes. Hva skjer da?


Verkene refererer til ulike situasjoner, men er knyttet til den samme underliggende tematikken. Fra omveltende, traumatiske episoder i skandinavisk samtid, som drapet på Olof Palme i 1986 og hendelsen på Utøya 22. juli 2011 ­ til kunstnerens personlige opplevelser rundt farens selvmord i 2001.

Härenstam kombinerer ulike medier som han ofte arbeider med parallelt; treskulptur, installasjon, video/ film og tresnitt. I tillegg til kortfilmen «Rekonstruksjon» og en serie tresnitt med historiske referanser, viser han skulpturinstallasjonen «Frykten for å mislykkes».

Mattias Härenstam er født i 1971. Han er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi i Bergen (1992-96) og Städelsschule, Staatliche Hochschule für Bildende Künste, Frankfurt a. M. (1995). For tiden er han også aktuell med en utstilling ved Art Claims Impulse i Berlin, Tyskland. De siste to årene har han blant annet stilt ut ved Luleå Kunsthall i Sverige, Trafo Kunsthall i Asker og Kunstnerforbundet i Oslo.
Legg til ekstern kalender…