Galleri Norske Grafikere

Galleriet har til enhver tid over 4000 trykk representert av tilsammen 300 kunstnere, og er landets viktigste sted for kjøp av samtidsgrafikk.

Norske Grafikere ble stiftet i 1919 av blant andre Erik Werenskiold, Edvard Munch og Harald Sohlberg.
Hensikten var å gjøre grafikken kjent som egen kunstart, og å bedre kunstnernes situasjon. Foreningen har siden etableringen arbeidet kontinuerlig med å holde en høy faglig og etisk standard.

Norske Grafikere er en livskraftig forening som inkluderer nye teknikker som data- og digitalprint, samtidig som den viser mangfoldet i de tradisjonelle klassiske utrykksformer som høytrykk, dyptrykk og plantrykk.

Grafikken representerer langsomhetens estetikk, og grafikeren tenker ofte i lange trekk som en sjakkspiller. Som uttrykksform er grafikken kanskje ikke for det effektive mennesket, men mere for det reflektive. Hva verden i dag trenger mest, refleksjon eller effektivitet, blir et spørsmål hver enkelt får stille seg selv.

Her finnes grafiske arbeider fra 1970 tallets estetikk og til nåtidens mangfoldige uttrykk. Her kan du finne nye spennende grafikere som vil dominere morgendagens kunstarena, såvel som de etablerte kunstnerne i dag.

I salgsavdeling tilbyr vi innramming av de bilder vi selger.


Dette skjer på Galleri Norske Grafikere…

I dag

I morgen

Søndag 25. mars

Dette har skjedd på Galleri Norske Grafikere…

I går

Onsdag 21. mars

Tirsdag 20. mars

Søndag 18. mars

Lørdag 17. mars

Fredag 16. mars

Torsdag 15. mars

Onsdag 14. mars

Tirsdag 13. mars

Søndag 11. mars

Lørdag 10. mars

Fredag 9. mars

Torsdag 8. mars

Søndag 28. januar

Lørdag 27. januar

Fredag 26. januar

Torsdag 25. januar

Onsdag 24. januar

Tirsdag 23. januar