Galleri Norske Grafikere

Galleriet har til enhver tid over 4000 trykk representert av tilsammen 300 kunstnere, og er landets viktigste sted for kjøp av samtidsgrafikk.

Norske Grafikere ble stiftet i 1919 av blant andre Erik Werenskiold, Edvard Munch og Harald Sohlberg.
Hensikten var å gjøre grafikken kjent som egen kunstart, og å bedre kunstnernes situasjon. Foreningen har siden etableringen arbeidet kontinuerlig med å holde en høy faglig og etisk standard.

Norske Grafikere er en livskraftig forening som inkluderer nye teknikker som data- og digitalprint, samtidig som den viser mangfoldet i de tradisjonelle klassiske utrykksformer som høytrykk, dyptrykk og plantrykk.

Grafikken representerer langsomhetens estetikk, og grafikeren tenker ofte i lange trekk som en sjakkspiller. Som uttrykksform er grafikken kanskje ikke for det effektive mennesket, men mere for det reflektive. Hva verden i dag trenger mest, refleksjon eller effektivitet, blir et spørsmål hver enkelt får stille seg selv.

Her finnes grafiske arbeider fra 1970 tallets estetikk og til nåtidens mangfoldige uttrykk. Her kan du finne nye spennende grafikere som vil dominere morgendagens kunstarena, såvel som de etablerte kunstnerne i dag.

I salgsavdeling tilbyr vi innramming av de bilder vi selger.


Dette har skjedd på Galleri Norske Grafikere…

I går

Lørdag 16. desember

Fredag 15. desember

Torsdag 14. desember

Onsdag 13. desember

Tirsdag 12. desember

Søndag 10. desember

Lørdag 9. desember

Fredag 8. desember

Torsdag 7. desember

Onsdag 6. desember

Tirsdag 5. desember

Søndag 3. desember

Lørdag 2. desember

Fredag 1. desember

Torsdag 30. november

Onsdag 29. november

Tirsdag 28. november

Søndag 26. november

Lørdag 25. november