Innføringskurs i Ableton Live

Notam holder et nytt innføringskurs i Ableton Live våren 2014 – spre budskapet til alle som dere tror vil ha nytte av det (musikere, lyddesignere, komponister, DJer, osv).

Kurset går over fem kvelder på følgende datoer:

  • 3. mars
  • 5. mars
  • 10. mars
  • 12. mars
  • 19. mars

Live er et loop-basert software, som i kontrast til andre sequensere er designet for live-performance. I tillegg kan man arbeide med komposisjon, arrangering, opptak og redigering. Programmet brukes ofte av DJ’s på grunn av sine funksjoner for beat-matching og crossfading. Live er også populært blant utøvende musikere da det også har en spesielt god funksjonalitet i forhold til sanntids prosessering av lyd via plugins, og videre gjennom tillegget Max for Live.

Kursleder er Sven Erga, lyddesigner ved Nationaltheatret og Mobile Homes. Han er også aktiv som musiker og benytter Ableton Live både på scene og i studio.

Kurset vil gå gjennom de aller fleste funksjonene i Live, men fokuserer på at deltakerne så raskt som mulig blir fortrolig med basisfunksjonene. Dette vil skje gjennom undervisning samt elevøvelser. Vi vil også gå gjennom oppsett av lydgrensesnitt samt MIDI-kontrollere. Deretter vil vi gå gjennom mer spesialiserte funksjoner.

Legg til ekstern kalender…