Forget Me Not

Å se «Forget Me Not» har blitt sammenlignet med å bla i en enorm billedbok der bildene plutselig begynner å bevege seg og karakterene blir levende. Forestillingen er en reise gjennom en eventyrlig verden av minner og drømmer hvor blant annet kompaniets bruk av helfigur mannekenger; tro kopier av skuespillerne, skaper et spill der man ikke lenger vet hvem som er levende og hvem som bare er en illusjon. Hele drømmereisen utspiller seg i et snødekt vinterlandskap der isfjell og nordlys samt ski og snømenn spiller en sentral rolle.

Vi ser verden gjennom den sangglade sjimpansen Clarisse sine øyne og hennes streben med å passe inn i samt opprettholde orden i en liten gruppe mennesker som faller ut og inn av gjenkjennbare menneskelige relasjoner. Vi får servert brokete biter av et liv, oppvekst, drømmer og oppgjør med både kjærlighet og døden. De stakkars bortkomne karakterenes håpløse og komiske forsøk på å tilnærme seg hverandre balanseres godt i det vakre og poetiske i dette uforglemmelige og eventyrlige universet.

På Scenen:

Ánne Mággá Wigelius – Tana Bru
Annie Dahr Nygaard – Oslo
Morten Anda Berg – Røros
Lena Kvitvik – Svolvær
Henrik Hoff Vaagen – Oslo
Benedikte Karine Sandberg – Drammen
Sjur Marqvardsen – Sarpsborg
Maja Bekken – Otta
Stine Fevik – Rammnes

Forget Me Not startet opprinnelig som hovedproduksjonen til 2012-kullet ved teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag, i regi av Philippe Genty. Høsten 2012 ansatte Compagni Philippe Genty samtilige av elevene, og arbeidet videre med forestillingen som har turnert Europa rundt siden november 2012 og frem til i dag. Etter skandinaviaturneen i april 2014 går turneen via Moskva til Asia og Australia. Det norskfranske samarbeidet er ventet å vare frem til høsten 2015 da verdensturneen med Forget Me Not ender.

Utmerkelser:

Forget Me Not ble i 2013 nominert til teaterprisen Palmarès du Thèâtre (etterfølgeren til Molièresprisen) under kategorien «Beste teaterforestilling 2013»

Legg til ekstern kalender…