PUSSY RIOT - MUSIKK SOM PROTEST Om musikk og politisk aktivisme med Pussy Riot-medlemmene Nadezjda Tolokonnikova and Maria Aljokhina.

Leder for ytringsfrihetsorganisasjonen FREEMUSE, Ole Reitov, intervjuer Nadya og Maria om deres motivasjon, kunstneriske inspirasjon og erfaring med politisk aktivisme gjennom musikk og performance. Det blir også et innlegg av Alexander Cheparukhin, en sentral person i dagens russiske musikkliv.

Trioen Tøyen Fil og Klafferi avslutter forumet med en urframføring av verket ”Words” av Julian Skar. Verket er basert på pressekonferansen som ble holdt da Nadya and Maria slapp ut av fengsel i desember 2013.

Velkommen!

MUSIKKFORUM PÅ FACEBOOK


Pussy Riot
Ingen andre er mer kjent for sine politiske performance-aksjoner enn Pussy Riot. Gruppen tar opp temaer som feminisme, menneskerettigheter og kritiserer dagens politiske og religiøse Russland. Noen av medlemmene har betalt en høy personlig pris med fengsling og vold.

Alexander Cheparukhin
Cheparukhin er kunstnerisk leder for flere internasjonale festivaler, musikkprodusent og menneskerettighetsforkjemper.

Ole Reitov
Reitov er leder for Freemuse, verdens ledende organisasjon som jobber for musikeres ytringsfrihet. Han er en erfaren kulturjournalist som har jobbet for DR i over tretti år. Han er også kjent som medredaktør for boka ‘Smashed Hits – the Book of Banned Music’ og bidragsyter til mange publikasjoner om sensur.

Julian Skar
Den norske komponisten Julian Skar er kunstnerisk leder og huskomponist for Ensemble Neon. I tillegg er han fulltids komponist og har blant annet skrevet musikk for Oslo Sinfonietta, Ensemble Neon, og flere teaterproduskjoner.


Musikkforum er Norsk Komponistforening og NOPAs felles faglige forum med
målsetting om å skape større bevissthet og engasjement rundt komposisjon, tekst
og beslektede temaer innenfor musikk. Musikkforum er gratis og åpent for alle.

Legg til ekstern kalender…