The Jon Spencer Blues Explosion (US)

[Bilde]

The Jon Spencer Blues Explosion var sist å se på Parktearet i i fjor vår. Da koste de seg så mye at de ikke ville høre snakk om noe annet enn å spille hos oss når de nå skulle til Oslo igjen. Vi takker for tilliten, og ønsker våre favoritt-bluespunkere hjertelig velkommen tilbake!

Siden 1991 har Jon Spencer, Judah Bauer og Russell Simins holdt det gående under ulike varianter av Jon Spencer Blues Explosion-fanen (JSBX, The Blues Explotion). De har revet ned og bygget opp igjen amerikansk roots-musikk, med en villskap som gjør det vanskelig å tro at det er noe igjen av den. Da de kom på banen, røsket The Jon Spencer Blues Explosion opp indierocklandskapet og skapte med sine utblåsninger en bølge av bluespunk-primitivister. Men glem det ikke: Det var de som gjorde det først.

Klassiske Matador-utgivelser som “Orange” (1994) og “Now I Got Worry” (1996) fikk for fire år siden en forseggjort og velfortjent reissue-runde, og i kjølvannet slapp bandet i 2012 sitt første studioalbum på åtte år. Plata, “Meat And Bone”, høstet lovord fra blant annet Mojo, The Quietus, The Observer og Pitchfork, som felte følgende dom:

“What makes “Meat And Bone” a success is that the Blues Explosion never assume their comeback is assured. They’re reapplying for the job of America’s most raucous, hardest-working rock’n’roll band, and will let the sweat speak for itself."

Nå har de nettopp vært i studio for å spille inn oppfølgeren, og vi gleder oss til å oppleve et band som er sultne som aldri før!

thejonspencerbluesexplosion.com

facebook.com/thejonspencerbluesexplosion

Legg til ekstern kalender…