Svarteper – singelrelease + Lene Storhaug

[Bilde]

Lene Storhaug fikk applaus i både inn- og utland for debutplata som kom ut i fjor. Gjennom en skamløs lek med sjangre som spenner seg fra pop, via bluegrass inn i elektronikaland, skriver hun sanger om sosiale utskudd og fantasivenner.

Svarteper er eit skranglete folkrock band med hang til melankolske viser og spaghettiwestern med spirituelle undertekster ispedd sykedeliske overtoner.
No gjev dei ut sin første singel!

Sjelelappa / Dagdrøymarvise

Herman Kvelprud skriver dikt og viser på hallingdialekt. Små anekdoter om bygdisen sitt harde møte med storbyens kalde stål, til kvardagslege dagdrøymerviser om å finne lys i mørket og lykka i melankolien.

Lyrikken står i hovedfokus i dette prosjektet.
Herman trekkjer linjer frå skjønnlitteraturen til Ragnar Hovland gjennom beatpoetar som Jack Keuroac og Jan Erik Vold. Han tek opp klamme tema i vårt daglege liv og ein blir kjent med kjærleikskemnaren dagdrøymaren, kikkeren eller mannen som set spørsmål til sin eigen legning.

Svarteper er eit eminent, og ikkje minst jovialt band, som speler på mange forskjellige strenger og brukar dynamikken som eit sterkt verkemiddel for å underbygge dei fornøyelige, men til tider melodramatiske historiane. Dei poetiske skildringane blir tonesett på filmatisk vis.

Første singelen er spelt inn i Lydlåven til Tor Magne Hallibakken (Ole Paus, Jonas Fjeld, Chatham County Line), som står for miks og mastring.
Herman Kvelprud, gitarer og vokal.
Terje Vesterøy, gitarer og kor.
Lars Jonas Bergo, tangenter og kor.
Tobias Flottorp, baritone, bass og kor.
Arne Steinar Myrvang, slagverk og kor.

Lytt her og her

Legg til ekstern kalender…