Prisverdige – H. M. Dronning Sonjas kunstnerstipend 2014

[Bilde]
Svend-Allan Sørensen – Animal Soup of Time. – Serie på 16 linosnitt à 57 × 59 cm.

Utstillingen Prisverdige presenterer de nominerte, og åres prisvinner, til H. M. Dronning Sonjas kunstnerstipend 2014. I tillegg vises arbeider av prisvinneren fra 2012. Utstillingen ble offisielt åpnet av Dronningen tirsdag 27. mai.

Galleri Norske Grafikere er stolte av å kunne presentere de fremste grafikerne i Norden, med grenseoverskridende verk som demonstrerer samtidsgrafikkens posisjon i dag. Hver enkelt av kunstnerne er nominert til prisen av de nasjonale kunstmuseene og grafikkorganisasjonene i deres respektive land, i tillegg til medlemmer fra styret i H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend.

Svend-Allan Sørensen – Vinner av H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend 2014

Svend-Allan Sørensen arbeider innenfor flere sjangere som skulptur / objekt, installasjon, video og foto. Men det er først og fremst hans grafiske arbeider i litografi, lino- og tresnitt i små opplag som vises i utstillingen. Tematisk arbeider Svend-Allan Sørensen med forholdet mellom natur og kultur, ofte med fugler i hovedrollene. Som metafor uttrykker fuglen politiske, humoristiske eller personlige betraktninger. På den måten handler det om alt annet enn fugler. Linosnittene setter i gang en assosiasjonskjede med sine tekster i svart skrift, ravnens farge.

Sørensen arbeider på en utforskende og eksperimentell måte. Han lager opplagstrykk i samarbeid med profesjonelle trykkere, og unika- trykk i form av lino- og tresnitt som han produserer med enkle hjelpemidler i sin egen kolonihage.

– Når man laver noget, som er så eksklusivt og så pebret, som det å samarbejde med trykkere, så kan man nogle gange også vælge at gå den modsatte retning. Gøre det virkelig simpelt og selv trykke unika-værker, som er helt vildt skæve og smaskede i forhold til det her super-tighte udtryk, man får ved at arbejde ved en professionel trykker.

(fra boken «Country and Concept» ugitt av Museum Jorn).

Legg til ekstern kalender…