Anakonda på Oslo Nye Centralteateret

Mobbing og seksuelle voldshandlinger som ties i hjel, skam, livsløgn, traumer og tilgivelse. Aktuelt, vondt og tabubelagt kan man med sikkerhet kalle Anakonda; australske Sarah Doyle sitt ferske teaterstykke fra 2012.

Anakonda er inspirert av faktiske hendelser ved en prominent og eksklusiv videregående skole i Sydney i 2000. Foran øynene til jevnaldrende blir to unge gutter over tid utsatt for grusomme overgrep fra medelever. Ut fra denne historien har Sarah Doyle skrevet et fiktivt og sterkt teaterstykke som tar opp utfordringer i kjølvannet av en ekstrem mobbe-skandale. Karakterene innhentes av fortiden og konfronteres med sin vonde hemmelighet. Kan man noen gang forsones, tilgi eller bli tilgitt?

Doyles kontroversielle teaterstykkeer en samarbeidsproduksjon mellom Oslo Nye Teater, teatergruppen Blendwerk Teater og Hilde Hannah Buvik. Sistnevnte oppdaget Anakonda på Hollywood Fringe Festival i 2012 og har selv oversatt stykket til norsk.
- I Anakonda fant jeg en moderne historie basert på faktiske hendelser, som tar for seg de store spørsmålene. Dette fikk jeg et ønske om å presentere for et norsk publikum, sier Buvik.
Sarah Doyle selv er opptatt av å si noe om forhold som kan skape debatt, og stiller seg derfor svært positiv til at Hilde Hannah Buvik og Blendwerk Teater nå oppfører Anakonda.

Norgespremiere 20. august på Oslo Nye Centralteatret

Legg til ekstern kalender…