Art Department (Kenny Glasgow)-Can

[Bilde]

Kenny Glasgow og Jonny White i Art Department har knapt rukket å trekke pusten siden de for alvor braste inn på scenen i 2010 med monsterhitten “Without You”. Låta kom ut på Crosstown Rebels og ble ihjælspillt hele den sommeren. Den dag i dag er basslinjen fra låta fremdeles blant de mest ikoniske og gjenkennelige som har blitt laget i undergrunnshouse det siste tiåret. Siden har de rundt turnert hele verden, startet plateselskap (No. 19), og sluppet to album.

De to kanaderne viste at de virkelig mente business da de følgte opp singelsuksessen med den fantastiske debutplata “The Drawing Board”, som fikk stående applaus fra alle kanter. En ny stjerneduo var født. De to var pionerene bak en helt ny sound – dyster men drivende. Mystisk og sexy. Prisene fosset inn, og AD ble belønnet med #1 track of the year at the Beatport Awards in 2011, iTunes #2 “Best Electronic Album” of 2011, og ble stemt frem som #6 Top DJ’si i verden av RA.

Fem år senere er duoen fremdeles på alles lepper. Grunnet sin særegne sound og ubenektelige tilstedeværelse og karisma på scenen, er de fremdeles blant dagens mest ettertraktede DJs.

For bare noen måneder tilbake slapp de sitt andre album, “Natural Selection” på No. 19 labelet. Plata hylles for å vise frem en modnere utgave av AD som ikke vegrer seg for å eksperimentere sjangermessig. IDM, trip hop, og ambient er alle representert, samtidig som det drivende techno/house varemerket fremdeles er der. Siden skiveslipp har de to begitt seg ut på en omfattende albumturne som har ført dem verden over. Et av stoppestedene langs veien blir selvfølgelig… OSLO!

Kenny Glasgow er den av duoen som har mest erfaring, og regnes for å være en rendyrka technolegende. Han har lang fartstid, stor respekt fra kollegaer og bransjefolk, og det er alltid en inspirerende opplevelse å høre han spille. Han smelter sammen gammelt og nytt på en naturlig, lekende lett måte. Han overrasker alltid, og settene hans er dynamiske. Man kan ikke annet enn å bli revet med.

www.thevilla.no ID:23 CC:180

Legg til ekstern kalender…