White on White #6 - Queer Sells

En forestilling av White on White (Iggy Malmborg & Johannes Schmit)

White on White holder også en forelesning på KiT onsdag 25. mars kl. 11.00

[Bilde]
(Foto: Andreas Ingefjord)
 

I «Queer Sells» undersøker den tysk-svenske duoen White on White om de kan vinne fremgang på kunstmarkedet gjennom å ta til seg maktas mest moderne strategi: En sofistikert montasje av mainstream- og minoritetsmarkører. Slik som: ­«Ja, jeg er president i verdens mektigste land, men jeg er også svart». White on White kjører derfor kompaniet og merkenavnet sitt gjennom en «rosavask» for å oppnå en strategisk kombinasjon av Hvithet og Skeivhet. Kan dette bidra til at de vinner innpass hos kunstverdens aller mektigste? Og hos publikum?
 
White on White er det kunstneriske forholdet mellom Iggy Malmborg og Johannes Schmit. Duoen og serien med samme navn lager performativ – kritisk – kunst med utgangspunkt i maktanalytiske verktøy og kritisk teori. De har som mål å undersøke/kritisere/bekrefte identifikasjonsprosessen mellom hvite tilskuere og hvite utøvere på scenen.

 

Av og med: Iggy Malmborg og Johannes Schmit Lysdesign: Daniel Goody Produksjon: White on White Co-produksjon: Inkonst (Malmö) I samarbeid med: Sophiensæle (Berlin), Kanuti Gildi SAAL (Tallinn)

Legg til ekstern kalender…