VOXPHERIA - Tone Åse og Thomas Strønen

[Bilde]
Tone Åse – vokal + elektronikk
Thomas Strønen + trommer + elektronikk

Velkommen tilbake til en fantastisk duo som ikke hviler seg trygt tilbake på tonnevis av erfaring med instrument og elektronikk, men som kommuniserer med intens tilstedeværelse og en leken frihet i referanser og materiale. Når Voxpheria spiller i Oslo er det rett og slett noe du ikke må gå glipp av!

Voxpheria er det spesielle lydlandet som oppstår når disse elektroakustiske improvisatørene møtes: Åse, som gjennom sin bruk av elektronikk stadig søker å utforske og utvide sangerens rammer og roller; fra rollen som tradisjonell bærer og fortolker av melodi og tekst, til rollen som lydmaker i et elektronisk lydunivers- og ikke minst alt som er imellom. Strønen, som utforsker slagverket både som groover, klangtepper og lydkilde for elektronisk bearbeiding, ofte med et akustisk preg og i finstemt balanse. De improviserer her fritt med et rikt musikalsk inspirasjonsfelt som spenner fra tecno/rock/pop/jazz ,via samtidsmusikk til østlig tradisjonsmusikk. Voxpheria kan for eksempel være organiske beat -konglomorat som knuffer med lekende språkligheter i elektronisk forkledning, og transparente luftigheter rundt lyriske vokallinjer og bjeller i sakte tempo. Eller, som Bergens Tidende skrev om plata: "Plingplong og backbeat i skjønn forening. ".

Bill kr. 70 / 50 i døra – husk småpenger
Dørene åpner kl 19.40 – konserten starter presis.

Konsert nr. 239 i serien bidrobon.no arrangert av drivhuset.org med støtte fra Norsk Kulturråd, Musikkutstyrsordningen og Bydel Sagene

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…