Ultima2015: Barnas Ultimadag (BUD)

En egen gruppe Barne-piloter er verter og jobber med en lydinstallasjon, markedsføring, intervjustasjoner m.m. i samarbeid med John Vinge.

Det blir også mulighet for å kjøpe god mat og drikke.

Noen av mange høydepunkter fra programmet:

MAJKA – JENTA FRA VERDENSROMMET

Mange husker nok den populære barne-TV-serien «Majka, jenta frå Verdsrommet» fra 70-tallet. Til BUD har noen av landets ledende scenekunstfolk, med komponist Julian Skar i spissen, utviklet en spesiallagd installasjon med verdensrommet og serien om Majka som inspirasjon. Installasjonen inviterer publikum på vandretur inn i det spennende verdensrommet.

UT AV SKOGEN

Verket tar utgangspunkt i komponisten Harald Sæveruds liv og skogen og naturen rundt Siljustøl, gården hans. Gisle Martens Meyer har laget en forestilling som er en blanding av orkestralt, elektronisk og natur/skogslyder, fortalt fra en sofa-gruppe i skogen som etterhvert blir til en sonisk kampsone mellom ulike karakterer/skogsmonstre.

MR. PING

Mr. Ping bor i Antarktis. Hjemme hos Mr. Ping er det fryktelig kaldt og masse snø. Han har fått et stort ansvar, nemlig å passe på et egg. Han håper inderlig at det er et pingvin-egg, men det er ikke godt å vite hva som er på innsiden. Enda verre er det at andre dyr kanskje ønsker å få tak i egget hans. Slagverker Knut Lothe spiller denne konserten og jobber med forskjellige lyder og looper som Mr. Ping boltrer seg i. Barna som kommer på konserten er med på å hjelpe Mr. Ping til et trygt sted hvor han kan klekke egget.

NY MUSIKK KIDS

Hva er musikk og hva er bare en lyd? Når blir en lyd til musikk? Hva betyr Arne Nordheims utsagn om at ”alt kan synge”?

nyMusikk Kids er et verksted der barn mellom 6 og 12 år kan eksperimentere med elektronikk i en iPad-workshop sammen med profesjonelle musikere. Resultatet av verkstedet vil ende i en konsert. Foreldre er også velkomne til å være tilstede under workshopen.

ELIN MAR ØYEN VISTER – LYTTEVERKSTED

Elin bor ytterst på Røst i Lofoten, og der jobber hun mye med å ta opp fuglelyder og andre lyder fra naturen og havet. Disse lydene bruker hun til å lage musikk. Hun har også et verksted der hun jobber med barn og unge om hvordan man skal lytte. Hva er det man skal lytte etter? Hvordan lytter man? Hvorfor skal man egentlig lytte?

ÅRRINGER

Det er lyd i trærne! Bli med og lag Ultimafestivalens største instrument – en gigantisk stokkofon der trestokker og greiner fra skogen gjøres om til toner. Alle kan bli med og sage nye toner til det store orkesteret. Og så må vi lage konsert! Det blir utforsking og samarbeid og beslutninger som må tas før musikken er klar og konserten kan starte, pluss noen ekstra overraskelser. Det hele ledes av tre erfarne musikere fra Drivhuset musikkverksted: Isak Anderssen, Per Oddvar Johansen og JON Halvor Bjørnseth.

BOOMERANGEN 2.0

Boomerangen 2.0 er et rom du kan gå inn i. Her må du gjennom en slags labyrint, før du kommer frem til selve hjertet av Boomerangen 2.0. Boomerangen låner lyd fra deg og lager musikk med den. Du kan gi Boomerangen så mange lyder du vil, eller du kan bare være i rommet og lytte. Boomerangen fortsetter å lage ny musikk hele tiden, slik at dine lyder blir blandet med lyder fra andre. Inne i rommet vil du legge merke til at du kan påvirke musikken med hvordan du oppfører deg. Boomerangen 2.0 gjør ikke bare som du vil, den har og sin egen vilje.

PETER BADEN

Komponist, trommeslager og produsent Peter Baden jobber med elektronisk improvisasjonsmusikk, jazz/populærmusikk, filmmusikk, teatermusikk, og andre stilarter. Han har også laget mange slags installasjoner. Til BUD skal i samarbeid med BUDs pilot-gruppe, lage en ny installasjon.

Støttet av Sparebankstiftelsen DNB

Legg til ekstern kalender…