Riksscenen

- scenen for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og dans.

Ei ny storstue for sterke opplevingar med folkemusikk og folkedans av alle slag!


Besøksadresse: Schous Kulturbryggeri (gamle Schous Bryggeri) bygg J/K, Trondheimsveien 2, Grünerløkka.
Postadresse: Postboks 4784, Sofienberg, N-0506 Oslo, Norge


Dette skjer på Riksscenen…

Onsdag 26. oktober

Torsdag 27. oktober

Torsdag 3. november

Torsdag 10. november

Torsdag 24. november

Torsdag 1. desember

Dette har skjedd på Riksscenen…

Torsdag 20. oktober

Torsdag 13. oktober

Torsdag 6. oktober

Torsdag 29. september

Torsdag 22. september

Torsdag 15. september

Torsdag 8. september

Torsdag 1. september

Fredag 10. juni

Torsdag 5. mai

 • 20:30 FpT #14: DANSEKONSERT! -MORKEN/FJERDINGØY/LJONES, Riksscenen

  OsloFOLK sitt konsept Dansekonsert har vorte ein populær gjengangar på Riksscenen, og nummer to denne våren reiknar me med at ikkje vert noko unntak frå den regelen. Som vanleg inviterer OsloFOLK musikarar me tykkjer er av dei aller best til å spela til dans, og legg vekt på variasjon i programmet, både i dansetype og instrumentering.

Torsdag 28. april

 • 20:30 FpT #13: RANT, Riksscenen

  RANT er møtet mellom fire av dei beste felespelarane i Skottland, to frå Shetland og to frå “Highlands”. Sarah-Jane Summers, som me kjenner godt her i landet, Bethany Reid, Jenna Reid, og Lauren MacColl er alle kjende musikarar som solistar og frå eit stort antal band og vil med RANT feire felespel og fela, som dei alle er særs glade i, med lyden av fire feler som utgjer ein nydeleg sound.

Torsdag 21. april

 • 20:30 FpT #12: FOTEFAR, Riksscenen

  «Flygande kråka får alltid nåkka»

  Trioen Fotefar består av landsdelsmusikerne i Nord- Norge, og har bestått som trio i 10 år. No har dei fordjupa seg i diktaren Edvard Ruud sitt musikalske rike, og folkevisene han samla inn.

Lørdag 16. april

 • 21:00 Nils Økland – 1982 & Lumen Drones, Riksscenen

  Den allsidige fiolinisten Nils Økland er månedens artist på Riksscenen i april. Denne kvelden opptrer han med to av sine mest interessante band: 1982, hvor improvisasjon er i fokus, og Lumen Drones, som debuterte på ECM i 2014 med en vellykket blanding av bredformat-rock og nordisk folkemusikk.

Torsdag 14. april

 • 20:30 FpT #11: TRIAKEL, Riksscenen

  Triakel er eit av Nordens vakraste eventyr!
  Vokalist Emma Härdelin, felespelar Kjell-Erik Eriksson og Janne Strömstedt på trøorgel er alle godt etablerte i den svenske folkemusikkeliten i mange ulike band og prosjekt, og gjennom Triakel får dei utspring for alle sine sentimentale og lyriske sider.

Onsdag 13. april

Fredag 8. april

Torsdag 7. april

 • 20:30 FpT #10: ROSE- FLIFLET/BERG/RØINE, Riksscenen

  Robert Burns (1759-96) regnes som en av tidenes største og mest innflytelsesrike sangdiktere. Han har bl.a. skrevet tekstene til “A Red, Red Rose” og “Auld Lang Syne”. “Rose” er basert på Johannes Gjerdåkers livfulle gjendiktinger av Robert Burns ́ sanger, som han fikk Bastianprisen for.

Torsdag 31. mars

 • 20:30 FpT #9: ODDE/SULHEIM/BRIMI, Riksscenen

  Små bygder fostrar ofte unormalt mange musikarar eller kunstnarar i høve folketalet, og Lom i Gudbrandsdalen er definitivt ei av dei bygdene. Dei tre meisterspelemennene Aslak Brimi, Bjørn Kåre Odde og Astrid Sulheim kjem alle frå Lom, og er oppvaksne i miljøet rundt Lom Spelmannslag.

Torsdag 17. mars

 • 20:30 FpT #8: ANDY IRVINE, Riksscenen

  Det er ei stor ære for oss i OsloFOLK å få presentere sjølvaste Andy Irvine på sjølvaste St.Patricks Day. Ta med alle de kjenner til Riksscenen for å oppleva ein av folkemusikksjangerens aller største legender!

Fredag 11. mars