D-lovely Special Edition

[Bilde]

D-lovely presenterer jazz som er engasjerende, lun og inderlig, og med en nerve som får fram det beste i musikken til en av populærmusikkens største komponister; Cole Porter.
Frontet av Gro-Marthe Dickson spiller trioen et blandet repertoar med kjente og ukjente perler fra komponistens lange og rikholdige karrière.
Med varm kontrabass som stamme, en leken gitar som brer seg ut og en klar vokal på toppen, faller det hele inn i en intim kammerjazzinnpakning.

Om bandmedlemmene

Gro-Marthe Dickson er en betagende vokalist med en varm, men klar stemme og en naturlig sterk formidlingsevne. I tillegg til å synge i D-lovely har hun også en parallell karrière som soloartist. Hun har en singelutgivelse i lomma, og har blant annet opptrådt med Beady Belle og på Kongsberg Jazzfestival. Hun har bakgrunn fra Rytmisk linje ved Universitetet i Agder, og har studert under blant andre Elin Rosseland og Solveig Slettahjell.

Med seg har hun Aksel Westlund, en gitarist med et lekent og søkende uttrykk. Han har sin bakgrunn fra Leeds College of Music, og er virksom i flere Oslobaserte band, fra frijazz til swing. Aksel har studert under Hans Mathisen og Frode Kjekstad, og opptrådt ved Oslo og Kongsberg jazzfestival samt Leeds International Jazz Conferance.

Selve hjerteslaget i D-lovely er Morten Krogh Hagen, en ettertraktet bassist med et stort sound og fjellstøtt beat. Morten har opptrådt ved blant annet Oslo og Kongsberg Jazzfestival, er fast medlem av Frikk Heide Steens Evening Band, og har deltatt på flere plateinnspillinger.

Ståle Langhelle trakterer tangentene i denne Special Edition-konstellasjonen. Han er klassisk skolert, men har lang erfaring med jazz og andre rytmiske sjangere. Han har blant annet opptrådt på Kongsberg jazzfestival, ved ulike oppsetninger på Chateau Neuf og vært huspianist på jammen ved Lincoln Pub. I tillegg til å spille, studerer han for tiden på mastergradsprogrammet i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Trommeslageren heter Magnus Sefaniassen Eide. I løpet av sine studier ved Norges musikkhøgskole har han studert under navn som Pål Thowsen, Jon Eberson, Bjørn Kjellemyr og Thomas Strønen. Magnus innehar en beinhard disiplin og er delaktig i en rekke ulike musikalske prosjekter som favner et vidt spekter av sjangre. Han yter maksimalt og leverer et bunnsolid musikalsk produkt – hver gang.

Legg til ekstern kalender…