Tony Conrad tribute-konsert: Kari Rønnekleiv m/venner: Oslo Field Theory

[Bilde]

På Atelier Nord er vi stolte av å kunne presentere en konsertserie og dokumentarfilmvisning til ære for kunstner, musiker, filmskaper og eksperimentalist Tony Conrad (1940-2016) som del av årets Ultima-festival.

Tony Conrad døde i april, 76 år gammel. Conrad ble påvirket av komposisjonsidéene til John Cage og Karlheinz Stockhausen da han studerte matematikk ved Harvard. Han var med på å danne kollektive Theatre of Eternal Music på 1960-tallet sammen med bl.a. La Monte Young, John Cale, Angus McLise og en rekke andre sentrale figurer i avant-garde miljøet i New York på 1960- og 70-tallet. Enkelte har nok også fått med seg at Velvet Underground aldri ville sett dagens lys uten ham. Tony Conrad var også en pionér innenfor framveksten av såkalt strukturell film på denne tida, deriblant debutfilmen Flicker (1966) hvor alternerende hvite og svarte bilder skaper pulserende stroboskopiske effekter. Senere arbeidet han i en periode som professor ved Universitetet i Buffalo, NY sammen med bl.a. Woody & Steina Vasulka, Paul Sharits, Hollis Frampton og Peter Weibel. Conrad var aktiv helt til det siste, og besøkte Oslo i 2008 der han spilte en rekke konserter arrangert av Dans for Voksne.

Til ære for denne svært innflytelsesrike livskunstneren og inspiratoren arrangerer vi fire konsertkvelder på Atelier Nord ANX med spesialskrevne verk for nettopp denne anledningen:

7. september: konsert med C. Spencer Yeh kl 19.
10. september: konsert med Lasse Marhaug og Jon Wesseltoft kl 19.
12. september: konsert med Kari Rønnekleiv m/venner kl 19.
14. september: konsert med Andrew Lampert og Greg Pope kl 19.

Som innføring i Tony Conrads mangfoldige liv og virke viser vi den flunkende nye dokumentarfilmen Tony Conrad: Completely in the Present (Tyler Hubby, 2016) daglig i perioden 7.09 – 17.09, med starttidspunkt 17. Fra 18.09 til 02.10 vises filmen torsdag til søndag kl. 17.

Kari Rønnekleiv m/venner: Oslo Field Theory

Kari Rønnekleiv (fiolin)
Ole-Henrik Moe (bratsj)
Katrine Schiøtt (cello)
Guro Skumsnes Moe (kontrabass)

-
Tittelen på vårt konsertinnslag er inspirert av et møte vi hadde med Tony Conrad i Stavanger. Det viste seg at han var glødende(!) opptatt av geologi, og begynte å legge ut sine kunnskaper om det såkalte Oslo-feltet, en meget interessant geologisk senkning (et “graben” fra jordens oldtid, også kalt paleozoikum). Denne senkningen inbefatter et godt område rundt Oslofjorden med utrolig mange variererte og spennende bergartsforekomster. Det som er spesielt med området, er at det har fine forekomster av bergarter fra så godt som alle geologiske epoker, noe som fascinerte herr Conrad.

Vi har derfor, i all enkelhet, tenkt å lage en grunnklang for hver epoke, som vi vil lage mikroskopiske overganger mellom, og variasjoner over. Vi ønsker å hedre mester Conrad med et “dronefelt”, som man forhåpentligvis kan høre er inspirert av ham. Dronens forskjellige deler vil hete:
Prekambrium (preambulum)
Kambrium
Ordovicium
Silur
Devon
Karbon
Perm
Trias
Kvartær

Kurator for programmet er Per Platou.

Prosjektet er utviklet i samarbeid med Ultima og nyMusikk.

Legg til ekstern kalender…