Permanent / Soluble: Ung Norsk Samtidsgrafikk #IV

[Bilde]

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til åpningen av gruppeutstillingen «Permanent / Soluble: Ung Norsk Samtidsgrafikk # IV» på torsdag 4. august kl. 18.00. Utstillingen åpnes av Tom S. Kosmo.

Med: P.S. Bergdahl (Patrik Berg og Stein Are Kjærås Dahl), Julie Ebbing, Stein Fjelldal. Trude Johansen, Sarah Vajira Lindström, Rebecca S. Onstad, Elin Rødseth og Hege Cathrine Thoresen

Grafikkfaget, i likhet med kunstfeltet for øvrig, befinner seg i brytningen mellom det bestandige og det oppløselige, mellom det statiske og det flyktige: permanent / soluble. Kanskje er det de unge, nyutdannede kunstnerne som føler på dette mest: hva skal læres og hva skal skapes? Hva skal videreføres og hva skal glemmes? Det finnes mange helt forskjellige løsninger på denne grunnleggende problemstillingen. Felles for de grafikerne som stilles ut i denne utstillingen er at de jobber med klassiske grafiske teknikker, enten rendyrket eller som blandingsteknikker, men manifestert i uventede materialer og sammenhenger.

Utstillingen setter fokus på unge kunstnere som arbeider med grafikk som sitt primære utrykk eller som eksperimenterer og videreutvikler begrepet og sjangeren. De arbeider innenfor et vidt spekter av uttrykksmåter og teknisk utførelse, fra det taktile, det følsomme til det ekspressive.

I forbindelse med Norske Grafikeres 90-års jubileum i 2009 viste vi utstillingsserien «Ung Norsk Samtidsgrafikk». Med denne nye utgaven av serien ser vi fremover mot Norske Grafikeres 100-jubileum i 2019. Da vil nye kunstneriske impulser i møte med eldre grafikktradisjoner være en viktig tematikk. I 2017 vil Norske Grafikere fortsette sitt fokus på gruppeutstillinger i utstillingsprogrammet.

Legg til ekstern kalender…