Paal Flaata slippkonsert - Songs of Townes Van Zandt

[Bilde]

Paal Flaata er kjent for sin usedvanlig vakre stemme og storslagne vokalprestasjoner, både som frontmann og vokalist i legendariske Midnight Choir, og gjennom en rekke kritikerroste soloalbum. Nå er han klar med siste album i trilogien «Songs Of…», og tar denne gangen et dypdykk i Townes Van Zandts solide, men i Norge ikke altfor kjente låtmateriale. 29. september markerer Flaata og band slippet med konsert på Parkteatret.

Townes Van Zandt (1944-1997) fra Texas blir av mange regnet som låtskrivernes låtskriver. Som på de to foregående albumene i Flaatas trilogi er lydbildet organisk og livebasert i studio, levert av dyktige musikere som støtter en eminent vokalist. Samtidig utforsker de et oppdatert og til dels eksperimentelt sound for å gjøre stoffet relevant i dag.

Det første albumet i «Songs Of…»-trilogien, «Wait by the Fire – Songs of Chip Taylor», kom i 2012. Utgivelsen fikk gjennomgående svært gode kritikker, en sekser i Dagbladet («enestående»), nådde topp ti på VG-lista og skaffet Flaata en Spellemann-nominasjon. Albumet ble planlagt etter at Flaata møtte den legendariske låtskriveren Chip Taylor («Wild thing» m.m.) i Halden samme helg som massakren på Utøya i 2011. Taylor og Flaata fremførte den helgen den nyskrevne låta «This Darkest Day» på en spontan støttekonsert, som en sterk kommentar til hendelsen. Dette ble første skritt i et samarbeid som ledet til den første utgivelsen i en trilogi med repertoar av ulike legendariske, amerikanske låtskrivere.

I 2014 kom neste album, «Bless Us All – Songs of Mickey Newbury», med låter av en av Flaatas store helter. Texas-låtskriveren Newbury (1940-2002) var i sin tid den yngste låtskriveren som har blitt valgt inn i Nashville Songwriters Hall of Fame og han ansees som foregangsmannen for den såkalte texasskolen av amerikanske sangere/låtskrivere.
facebook.com/PaalFlaata

Legg til ekstern kalender…