Zdenka Rusova – Inntrykk fra naturen

Zdenka Rusova – Tegning på papir.

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Zdenka Rusovas utstilling «Inntrykk fra naturen». Utstillingen er en del av Tegnebiennalen 2016.

«Inntrykk fra naturen» består av 20 tegninger på papir, produsert fra 2007 til i dag. De fleste er helt nye og stilles ut for første gang i denne utstillingen. Disse tegningene viser en ny side ved Rusovas kunstnerskap: en vending mot naturen og med landskapet som motiv. Ikke i betydningen faktiske, geografiske motiver, men snarere som en form for bearbeidet natur – ‘ekspressive minner’, som Rusova selv kaller det.

Samtidig gjenkjenner vi Zdenka Rusovas karakteristiske billedspråk. En krysning mellom det geometriske og det organiske, det abstrakte og det kroppslige. Rusovas umiskjennelige dyktige håndverk og spennende fargebruk er også tydelig tilstede i utstillingen.

Zdenka Rusova er æresmedlem av Norske Grafikere. Hun har også vært professor i grafikk ved Statens Kunstakademi i Oslo. Hun ble senere rektor ved samme sted, den første kvinnen i Norden i en slik stilling.

Tegnebiennalen 2016 har i år temaet SKISSEN og er kuratert av Elise Storsveen. Biennalen vil vise arbeider fra 51 kunstnere fordelt på 11 visningssteder, samt en autonom 12. utstilling; En kollektiv psykogeografisk guide til Oslo.

Zdenka Rusova (f. 1939) er utdannet ved Statens kunstindustrihøyskole i Praha. Hun har holdt en hyppig utstillingsvirksomhet siden 60-tallet, med en lang rekke separatutstillinger ved bl.a. Henie Onstad Kunstsenter, Kunstnernes hus og Bergen Kunstforening. Hennes bilder er kjøpt inn av bl.a. Nasjonalgalleriet i Praha, Museet for samtidskunst i Oslo og Henie Onstad Kunstsenter.

Legg til ekstern kalender…