Lovespeake + Support: Iffy Orbit

[Bilde]

Lovespeake tok springfart inn i 2016 med debutalbumet «DNA» i lomma og har allerede rukket å prege den internasjonale bloggosfæren, radiostasjoner i Norge, USA og Europa, og vært utvalgt til noen av Spotifys mest innflytelsesrike spillelister verden over. Lovespeake har rukket å få over en million streams siden januar og debutsingelen «DNA» var listet i 16 uker på NRK P3. Nå kommer de til Parkteatret!

Hjernene bak Lovespeake, Alexander Pavelich (Pav) og Andrew Murray (Baya), var tidligere kjent som indierockduoen Eye Emma Jedi – det eneste bandet med seks av seks singler listet på NRK P3. Med hyppig rotasjon hos Amazing Radio, BBC, XFM og radiostasjoner verden rundt, rakk Eye Emma Jedi over 100 konserter i Europa innen sine første leveår. Eye Emma Jedi spilte på blant annet Øya, Hove, The Great Escape, Reeperbahn Festival og tre ganer på Rockefeller i løpet av ett år. De var også det første bandet som Øyafestivalen booket uten å ha blitt sett eller hørt før. Nå står fugl føniks Lovespeake for tur.

Lovespeake ble født i en låve på Hadeland. Bandet består først og fremst av Pav og Baya, men på scenen er de et seksmannsorkester. I låven ligger studioet til produsent Jonas Raabe, Badminton Bay. Raabe og Lovespeake har bodd sammen i denne låven for å skape et musikalsk uttrykk som blander psykedelia, varm indie og retro-elektroniske elementer til en unik form for pop. Bandets feelgood-lydlandskap materialiseres via en rekke inspirasjonskilder fra det siste halve århundret, der kontrastene og samspillet mellom sjangre som chillwave, dømme op og disco utgjør særpreget.

I musikknyheter.no sin kåring av årets ti mest lovende artister var 38 representanter fra norsk musikkbransje enige: Lovespeake er en av de de har mest tro på i 2016. Bandet hadde e forrykende tilstedeværelse på årets by:Larm med to skamløst showete, sensuelle og dansevennlige live-sett, som av mange ble nevnt blant årets festivalhøydepunkter. De høster også lovord fra TIDAL etter å ha blitt føyd inn i rekken av TIDAL Rising-artister, der musikkredaktør Knut Schreiner kaller bandet «unge eksperter innen den typen catchy, moderne, halvelektroniske og lett indie-pregede pop-rocken som fyller radiokanaler, TV-serier, butikker, festivaler og musikkonferanser over hele verden i dag».

8/10 – The 405: «With their sharp songwriting, tight arrangements and hook-filled, sirocco warmed melodies, Lovespeake have laid down the perfect pan-musical, no holds barred compendium of sun-kissed sounds replete with positive vibes.»

5/6 – Dagbladet: «Pav og Baya har åpenbart ingen planer om å la janteloven begrense, og så lenge man har en låtskriverpenn så kvass som deres, er det ingen grunn til å være blyg. Deres fusjon av disko, funk, soul og jazz er like fargerik som det prangende omslaget som smykker ‘DNA’.»

Deichman musikk: «Pureste popmagi av typen du setter på repeat uten å skamme deg et gram»

730.no: «Lyden av 60-, 70-, 80-, 90-, og 00-tallet»

facebook.com/lovespeake
soundcloud.com/lovespeake


-
[Bilde]

Iffy Orbit fra Sandvika kom ut av intet med sin debutsingel «The Fourth Dimension», som toppet P3s Urørt-lister og ble kåret til Ukas Urørt i 2013. Nå har gutta blitt ferdig med videregående, droppet studiene og trosset «safe» karrierevei. Debutskiva står nemlig for tur.

I fjor vinter startet bandet innspillingen av ti spektakulære låter om livet, kjærlighet, ensomhet, tid og barrierene man møter i det uforutsigbare grenselandet mellom ungdomsliv og voksenliv. Albumet er produsert av BAYA fra Lovespeake. Musikken formidles gjennom en smeltedigel-sound uten like, preget av spretne beats, eksentriske synther, høytsvevende melodier og skeive gitarakkorder. Det hele gjøres med unik og punchy produksjon. IFFY ORBIT beveger seg i et utfordrende sjangerlandskap mot en trone som de her til lands ser ut til å kunne kuppe.

Bandet har spilt konserter i Operaen og på Norwegian Wood, samt support for The Wombats på Rockefeller. Med et energisk og knalltight liveshow kommer de til å etterlate deg stum av beundring!
facebook.com/IffyOrbit

Legg til ekstern kalender…