Musikalske roboter og selvspillende instrumenter

[Bilde]

English: notam02.no/web/2016/11/1038…

Asbjørn Blokkum Flø, Hans Wilmers og Koka Nikoladze gir fredag 18.11 kl 19-20 et seminar om datastyrte akustiske lydobjekter på Notam i en lærerik, variert og morsom (spesielt hvis du liker elektromagneter) time og konsert med Kokas «Solenoid Orchestra», forfriskninger og sosialt samvær til slutt.

Asbjørn og Hans presenterer kunstneriske problemstillinger og teknologiske løsninger i arbeid med lydinstallasjon og går dypere inn i «Dobbeltgjenger» (2014) og artiklene «The Intrinsic Value of Timbre in Doppelgänger» og «Doppelgänger: A solenoid-based large scale sound installation».

Koka presenterer egen forskningsprosess og fremstilling av selvspillende instrumenter, lydobjekter og kontrollere. Han har vært på en utrettelig kunnskapsjakt gjennom eksperimenter, feilsøking, testing og graving; i kveld demonstrerer han det han har funnet.

De to presentasjonene har forskjellig vinkling til temaet datastyrte (også kalt selvspillende eller robotiske) musikkinstrumenter og lydobjekter. «Roboter» i kunsten har eksistert i mange former gjennom årene, og av dagens aktive og kjente utøvere kan Trimpin, Zimoun og komponisten Peter Ablinger være gode eksempler.

Med andre ord vil det bli fokus på mekanikk, akustikk og fysisk modellering i arbeid med lydobjekter. Seminaret varer i ca en time, hvorav konsert i ca 20 minutter.
Presentasjonen er på engelsk.

Video av «Dobbeltgjenger» (2014) vimeo.com/99662254
Videoer som viser noen av Kokas arbeider nikoladze.eu/creations

Mer info samt linker til robotiske verk fra ulike tider og sjangere notam02.no/web/2016/11/musi…

.[Bilde]

Se også f eks www.youtube.com/watch?v=32C…
asbjornflo.net/nb/kunst/dob…

Legg til ekstern kalender…