TINARIWEN

I 2017 kan vi på Cosmopolite feire vårt 25-årsjublieum. Da er det særlig hyggelig å ønske gamle venner velkommen. Tinariwen et slikt band, og har skapt magi på scenen vår hver gang de har kommet på besøk. Tinariwen har sitt utspring i Tuareg-folket i Sør-Sahara, og deler deres dramatiske historie. Bono, Carlos Santana, Robert Plant, Brian Eno og Thom Yorke fra Radiohead er bare noen av beundrerne deres.

Historien om Tinariwen starter alt i 1979, og er til tider svært dramatisk. Men fremfor alt er det sangene deres som har fengslet og fascinert mennesker over hele verden.
Bandet er fra Mali, og har ofte blitt beskrevet som krigere som har byttet geværene ut med gitarer. Den duvende og drivende musikken blir gjerne kalt “ørkenrock”, der rullende rytmer og riff skaper en nesten transe-aktig effekt. Eller som Dagbladet i sin tid skrev: ”Musikken smyger seg fram som en katt på lette poter, behagelig og nesten hypnotisk.”

I februar 2017 kommer det nye albumet ”Elwan”, som er deres syvende. Denne gangen har de spilt det inn i ørkenen utenfor M’Hamid i det sørlige Marokko. Også her har de med seg gjester fra rockens verden, deriblant sangeren Mark Lanegan og gitaristene Kurt Vile og Matt Sweeney. Og fremdeles er det lyden av det grenseløse og tidløse ørkenlandskapet som dominerer musikken til Tinariwen, samtidig som yngre musikere etter hvert har blitt med på ferden.

”Tassili” fra 2012 fikk en Grammy som Best World Music Album, samtidig som verdensmusikk-magasinet Songlines kåret Tinariwen til Beste gruppe. Det siste er det mange som gjerne skriver under på, ikke minst i et møte med bandet på konsertscenen.

Forrige album «EMMAAR» fikk følgende score i Bergens Tidene (5/6), Romerikes Blad (4/6), Trønder Avisa (5/6), (5/6) og (4/6) i DagbladetVG

Sjekk dem på Tidal

Sjekk deres Facebook side

Siste konsert i Oslo var utsolgt og vi gleder oss til nok et begivenhetsrikt møte med Tinariwen.

Legg til ekstern kalender…