Kirkemusikkfestivalen: Bal-Kan - Jordi Savall & Hespèrion XXI

Bli med på en utrolig reise i tid og musikk: Den legendariske gambisten Jordi Savall og ensemblet Hespèrion XXI har satt sammen en fascinerende konsertproduksjon som går sin seiersgang verden over!

Balkan – en smeltedigel med ulike folkegrupper, språk, melodier og ornamenter. Plassert i det sørøstlige hjørnet av Europa, mellom øst og vest, har halvøya til alle tider vært en gjennomfartsåre og møteplass for slavere, serbere, sigøynere og tyrkere, for europeere og asiater, for muslimer og kristne. Til tross for sterke enkeltidentiteter er kulturene naturlig nok påvirket av hverandre, og Balkans lange historie er fylt med lidenskapelig musikk og sterke tekster.

Konsertprogrammet viser bredden i den eldre tradisjonsmusikken fra landene på Balkan-halvøya. Sanger og melodier fra Bulgaria, Makedonia, Serbia, Romania, Bosnia, Ungarn, Hellas og Tyrkia, samt et knippe sigøynermelodier, fremføres av musikere fra 14 ulike land, på balkanske folkeinstrumenter. Det blir med andre ord både søt musikk og høy temperatur i Oslo domkirke under Kirkemusikkfestivalen!

Solister:
Tcha Limberger, vokal og fiolin (Ungarn/Romania)
Stoimenka Outchikova-Nedialkova, vokal (Bulgaria)
Gürsoy Dinçer, vokal (Tyrkia)
Amira Medunjanin, vokal (Bosnia)
Orit Atar, vokal (Israel)

Les mer om programmet og utøverne her:
www.kirkemusikkfestivalen.n…

Legg til ekstern kalender…