Oslo Domkirke

Oslo Domkirke (tidligere Vår Frelsers kirke) ble innviet i 1697 som byens tredje domkirke. Opprinnelig bygget i barokk stil fikk kirken i 1850 nygotisk interiør. I 1950 ble kirken restaurert på ny, og ført tilbake til sitt opprinnelige barokke interiør.
Oslo domkire er kirke for byen, bispedømmet og nasjonen.


Dette skjer på Oslo Domkirke…

Fredag 17. mars

Lørdag 18. mars

Søndag 19. mars

Tirsdag 21. mars

Onsdag 22. mars

Fredag 24. mars

Lørdag 25. mars

Søndag 26. mars

Dette har skjedd på Oslo Domkirke…

Søndag 8. januar

 • 19:30 Luthers øre, Oslo Domkirke

  Med gregoriansk sang inn i reformasjonsjubileet

  Consortium Vocale Oslo
  Sopraner fra Oslo Domkor
  Kåre Nordstoga, orgel
  Messingblåsere
  Dirigent: Terje Kvam

Onsdag 26. oktober 2016

Torsdag 18. august 2016

Søndag 24. april 2016

Torsdag 14. januar 2016

Søndag 10. januar 2016

 • 19:30 Konsert ved julens slutt, Oslo Domkirke

  To av våre fremste jazzmusikere, Arve Henriksen, trompet, og Eivind Aarset, gitar, medvirker på konserten som Consortium Vocale og Trio Mediæval holder for 13. gang. Et møte mellom mer enn tusen år gammel gregoriansk sang, middelalderklanger og moderne jazz- improvisasjonskunst.

Søndag 15. november 2015

Søndag 25. oktober 2015

 • 19:30 Oslo Bach-kor synger H-moll messe av J.S. Bach, Oslo Domkirke

  Johann Sebastian Bachs H-moll-messe regnes av mange som en av musikkhistoriens største verk. Messen var en av Bachs siste komposisjoner og ble fullført i 1749, året før han døde. Oslo Bach-kor, under ledelse av Iver Kleive har et langvarig forhold til verket og har fremført det flere ganger tidligere. Koret er et oratoriekor som har spesialisert seg på de store kirkehistoriske verkene. Sammen med Con Vocale fra Skien, et orkester satt sammen av musikere fra Kringkastingsorkesteret, og solistene …

Fredag 16. oktober 2015

 • 19:30 Knut Nystedt – Apocalypsis Joannis, Oslo Domkirke

  Knut Nystedts symfoni Apocalypsis Joannis for sopran og tenor solo, kor og orkester i Oslo Domkirke. Kringkastingsorkesteret, Oslo Kammerkor, Schola Cantorum, Oslo Voices, Kammerkoret Nova, sopran Mari Eriksmoen og tenor Magnus Staveland. Dirigent Håkon Daniel Nystedt.

Torsdag 24. september 2015

Lørdag 19. september 2015

 • 20:00 Ultima avslutningskonsert med nytt verk av Andre Bratten/Ole-Henrik Moe, og Arvo Pärt, Oslo Domkirke

  Ultima avslutningskonsert Andre Bratten/Ole-Henrik Moe: Nytt verk (WP) Arvo Pärt: Te Deum* Oslo Domkor og Ensemble Allegria 19.09.15, kl. 20 Oslo domkirke Bill.: 350,-/250,- Nytt verk av Andre Bratten og Ole-Henrik Moe, og Arvo Pärt på Ultimafestivalens avslutningskonsert Andre Bratten har fått stor oppmerksomhet i inn- og utland for sin elegante musikk et sted mellom spacedisco og minimalhouse. Debutalbumet fra 2013 mottok strålende kritikker for sin rene, runde lyd og snirklende …

Fredag 11. september 2015

 • 19:00 Sacred Harp Singing i Domkirken, Oslo Domkirke

  Oslo Kulturnatt, Fredag 11. september, kl. 19.00-20.15 Domkirkeakademiet og sanggruppen Oslo Sacred Harp inviterer til introduksjon om Sacred Harp Singing under Oslo Kulturnatt. Etter 200 år har denne særegne amerikanske sangtradisjonen nå kommet til Norge. En «singing» er en sosial happening der man samles for å synge «psalm and hymn tunes, odes and anthems» fra boken The Sacred Harp. Sangworkshop ved Jessica Sligter i Oslo Domkirke, Kapellet. Alle sanginteresserte er velkomne.

Fredag 14. august 2015

Lørdag 20. juni 2015

 • 00:00 The Dream of a Ridiculous Man, Oslo Domkirke

  Performance med Liv Kristin Holmberg og Roey Heifetz
  Sanger: Lucas Engen
  En kunstperformance om ritualer og bekjennelsespraksis innenfor den kristne kirke.
  Lørdag 20. juni kl. 12-21 i Oslo Domkirke sidekapellet
  For mer informasjon www.ostlandsutstillingen.no

  For ett menneske av gangen. For reservasjon, send sms med ditt navn til nummer 97195857, og du vil bli tildelt tidspunkt for oppmøte. Begrenset antall plasser.

Søndag 15. mars 2015

 • 19:00 Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival: J.S.Bach – Matteuspasjonen, Oslo Domkirke

  Verdensledende orkester fremfører J.S.Bachs store mesterverk! Johann Sebastian Bachs Matteuspasjon er i dag regnet for å være et av musikkhistoriens absolutte mesterverk og uten tvil et av høydepunktene i Bachs skaperverk. Med seg på avslutningskonserten har Prégardien de to verdensledende ensemblene Le Concert Lorrain og Balthasar-Neumann Chor, samt en strålende solistrekke. Publikum gis en fantastisk mulighet til å oppleve Bachs store mesterverk med verdensledende utøvere.

Lørdag 14. mars 2015

 • 12:00 Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival: Carl Nielsen 150 år, Oslo Domkirke

  Festkonsert for Carl Nielsen 150 år I 2015 er det 150 år siden den danske komponisten Carl Nielsen ble født. Han blir av mange regnet som Danmarks største komponist og er særlig anerkjent for sine seks symfonier, samt konserter og kammermusikk. Domkantor Kåre Nordstoga og fiolinist Geir Inge Lotsberg feirer den danske mesterens 150-årsdag og fremfører et utvalg av hans musikk for orgel og fiolin.

Torsdag 12. mars 2015

 • 19:00 Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival: Palestrina – Missa Papae Marcelli, Oslo Domkirke

  Fremragende mannskor fra Italia Palestrinas Missa Papae Marcelli regnes som et av de mest sentrale korverkene fra renessansen. Det oppsto en debatt i konsilet i Trent om hvorvidt imitasjon i polyfonisk musikk var ønskelig fordi de mente at polyfonien tilslørte ordene i messen. Debatten ga inspirasjon til Palestrinas messe, som ga konsilet rene, sangbare linjer. Det sies at da kardinal Carlo Borromeo hørte messen, ble han overbevist om at Palestrinas musikk var for vakker til å bli bannlyst. Det …

Onsdag 11. mars 2015

Mandag 9. mars 2015

 • 19:30 Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival: Latvias radiokor – a cappella, Oslo Domkirke

  Opplev et av verdens fremste kor Latvias radiokor vil under ledelse av Sigvards Klava presentere et program sentrert rundt festivalens brobyggingstematikk med utgangspunkt i den nordiske og baltiske kortradisjonen. Musikken vil bygge broer mellom autentiske bønner, tidlige myter, gregorianske og bysantiske chants, og samtidsmusikken i dag.