Utstillingsåpning: Gro Finne – Portretter

[Bilde]
Gro Finne – Selvportrett. Blandet teknikk, 80 × 140 cm. Foto Jørn Lang.

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til åpningen av utstillingen Portretter av Gro Finne, torsdag 16. mars kl. 18.00. Utstillingen åpnes av forfatteren Tyra Tronstad.

I denne utstillingen viser Gro Finne et utvalg portretter og selvportretter i hel og halvfigur, fra en serie hun har arbeidet med de siste syv årene. Portretter er en lang kunsttradisjon. Mange framstående kvinnelige kunstnere har uttrykt seg gjennom selvportrettet. De er forbilder og en tradisjon Finne knytter seg til. Utstillingen handler om stadier i livet og hvilke roller vi spiller i løpet av livet.


Selv sier hun: «Naturen setter spor, tegner linjer i sand og snø, etter bølger og vind, i treet når det vokser. Når jeg betrakter mennesker, gjenfinner jeg liknende spor, i ansikt og hår. Sporene bruker jeg i tegningen for å beskrive formene.»

Om selvportrettet: « Det er for å framstille meg selv i en form som er gyldig, der jeg kan bli synlig som den jeg syns jeg er. Men hvem er jeg? Jeg vet ikke og bildet forandrer seg hele tiden. Å være kunstner er ikke en rolle, det er noe jeg gjør. Det er å handle, å utføre, å gjøre, bruke kroppen, blikket, hånden.»

Gro Finne ble tildelt Norske Grafikeres Fonds pris for beste grafiske verk på Høstutstillingen 2016. Hun fikk prisen for sin overraskende og subtile bruk av grafiske virkemidler. Finne er utdannet ved Statens Kunstakademi på 70-tallet og har en lang karriere bak seg. Hennes første separatutstilling var i UKS 1986 og den siste i Tegnerforbunet 2012.

Legg til ekstern kalender…