Slippfest: Espen Reinertsen – Nattsyntese LP (SusannaSonata)

Espen Reinertsen serverer musikalsk inderlighet og slående popmelodier på sitt andre soloalbum ‘Nattsyntese’.

Da saksofonisten Espen Reinertsen lagde sitt første soloalbum ‘Forgaflingspop’ holdt han det hemmelig. Albumet sto klart i 2013, og ble gjort tilgjengelig via Bandcamp i all stillhet, uten å ha blitt presentert for andre enn de to nære kollegaene og medmusikantene Erik og Eivind som hadde bidratt på plata. Selv forklarer Espen plata som et resultat av et antiformidlingsprosjekt der han prøvde ut masse ting han aldri hadde gjort før.

Men heldigvis stoppet ikke toget på dén stasjonen. Susanna Wallumrød fikk snusen i albumet, og tilbød seg å utgi ‘Forgaflingspop’ på skikkelig vis, på sitt eget label SusannaSonata. Det kunne Espen gå med på mens han samtidig ga uttrykk for at han ikke kunne bistå med salg eller promotering. Selv om den er tilgjengelig på alle musikktjenestene og nå endelig foreligger som vinyl, har Espens snurrige og organiske elektronika kun kommet de heldige for øre. Solodebuten har på mange måter forblitt hemmelig. Inspirert av Elton John, Kraftwerk og John Grant har Reinertsen puslet videre i sitt eget musikalske univers, og resultatet er et mer utadvendt andre soloalbum kalt ‘Nattsyntese’.

Her leverer Espen treffsikkert på både komposisjon og tekst, og serverer sart og dempet musikalsk inderlighet balansert av slående popmelodier og fri lek med både pitsj og puls. Musikken er en sammensetning av Espens sympatiske stemme og et personlig og intrikat lydbilde skapt av både organisk instrumentering og programmering. De uvanlige titlene følges av gåtefulle og introspektive tekstlinjer og rim, som skaper et nærvær av forventning og lengsel. Det er omhyggelig utformet lydsyntese blandet med en ordknapp uro.

”Jeg leser manualer og hører mye på andres sangtekster – ikke nødvendigvis bare på ordenes betydning men også på lyden av dem. I prosessen mot albumet “Nattsyntese” har elementene sakte smeltet sammen til en organisk vev av blokkfløyter, elektronikk, erkjennelser, og egen stemme.”, forteller Espen.

Reinertsens trofaste partner i duoen Streifenjunko Eivind Lønning spiller på albumet; trompet, mellofon, elektronikk og kirkeorgel. Deltar på ‘Nattsyntese’ gjør også Erik Nylander på trommer og perkusjon, og Martin Taxt spiller tuba. Albumet er allikevel Espen Reinertsens soloprosjekt, en verden han på generøst vis inviterer oss inn i. Vi tar gladelig i mot invitasjonen.

Spor:
1. Betenkningstid med trommesolo
2. Tvilepause
3. Spioneringsvise
4. Nattsyntese
5. Halveringstid
6. Gjensyn med enkelte rim
7. Mikrofonisk
8. Alene med arvestoffet

Medvirkende:
Espen Reinertsen – vokal, treblås, synth og programmering
Eivind Lønning – trompet, mellofon, elektronikk. kirkeorgel
Erik Nylander – trommer og perkusjon
Martin Taxt – tuba spor 1 og 4
Innspilt, mikset og produsert av Espen Reinertsen
Mastret av Helge Sten i Audio Virus Lab
Cover lay out av Rutger Zuydervelt
Foto av Jenny Berger Myhre

www.susannasonata.com
www.espenreinertsen.no

Legg til ekstern kalender…