Hanne Kolstø

[Bilde]

Hanne Kolstø har siden debuten Riot Break i 2011 vært en av Norges mest aktive og kompromissløse artister. Hun har siden den gang gitt ut så mange plater at vi har sluttet å telle, men det spiller liten rolle ettersom hun er ansvarlig for noe av den mest ambisiøse og egenartede popmusikken som er utgitt her til lands på 2010-tallet.

Gode forfattere pleier å si at de egentlig bare skriver den samme romanen hele livet. Om og om igjen. Tekstlig dreier det seg for Hanne om fortellingen om et identitetsøkende menneske som stadig vender tilbake til det store spørsmålet: “Hvem er jeg?” – alt mens melodiene gjennomstråler det til tider dunkle tekstlandskapet med sitt klare lys.

I 2016 begynte hun å synge på norsk og kom ut med den progressive og poetiske plata “Fest blikket”, en plate egentlig ment å være instrumental. Dette har tydeligvis anmelderene satt pris på, og trillet 6´er i Bergensmagasinet, og 5´er i bl.a Aftenposten, Dagbladet og Klassekampen.

Hanne Kolstø har gitt ut seks album, hvorav fire er nominert til Spellemannprisen. Selv om alt dette er imponerende, vil det heldigvis alltid være musikken vi husker artisten Hanne Kolstø for.

Nytt album, FARE, kommer ut 2.februar 2018. På konsertene denne høsten får du også høre smakebiter fra dette.

DISKOGRAFI
- Riot Break (2011)
- FlashBlack (2012)
- Stillness and Panic (2013)
- Forever Maybe (2014)
- While we Still Have Light (2015)
- Live at Tøyenkirken (2016)
- Fest blikket (2016)
- Fare (kommer februar 2018)

www.hannekolstoe.com

Legg til ekstern kalender…