Site-specific teater- og kunstworkshop for ungdom!

Velkommen til en to-dagers workshop!

Vi skal jobbe med en form for teater/kunst som heter site-specific.

Workshopen er for 15-20 åringer, og foregår på Sentralen 03.+04. februar kl. 13.00-17.00. Det er gratis påmelding, og krever ingen forkunnskaper – bare interesse! Vi kommer til å gjøre enkle leker og øvelser, som etterhvert blir bygget sammen til små scener.

I denne site-specific (stedsspesifikke) workshopen tar vi utgangspunkt i stedet vi er på som inspirasjon for scenene vi lager sammen. Scenene blir til gjennom det kreative som skapes i øvelsene, gjerne knyttet til musikk/ lyd, en tekst eller videoklipp. Vi vil guide dere gjennom prosessen, som hele tiden vil inspireres av rommet og stedet vi er i. Workshopen vil foregå i rommet som heter ”Hvelvet” på Sentralen, som tidligere ble brukt som Sparebankens gamle bankhvelv.

Dette blir en leken helg, med bevegelse og kreativitet. Deltakere vil jobbe i grupper for å skape forskjellige bilder og scener som er med på å øke oppfatningen av stedet rundt dem. På workshopen kan man velge ulike roller, fra å være utøver, til å delta med det tekniske (video/tekst/lyd). Vi er åpne for å prøve ut videoklipp og lyd/musikk i løpet av helgen – her er det bare kreativiteten og tiden som setter grenser.

Workshopen holdes av to av RukRuk Companys grunnleggere og medlemmer: Sara Serrano og Caroline Lea. Sara har blant annet teaterpraksis fra Rose Bruford College ved University of Manchester. Som en forlengelse av arbeidet innen performativ kunst har hun jobbet med installasjoner og multimedia montasjer, og hun har lang erfaring innen kunstproduksjon og kulturarrangementer. Hun har jobbet som regissør og dramaturg og multimedia-kunstner i mange produksjoner. Caroline har tatt skuespillerutdanning tilnærmet bachelorgrad, basert på Stanislavskijs teorier og method acting. Hennes bakgrunn som turner har vært et godt utgangspunkt for å utvikle sine fysiske teaterferdigheter. Mange av prosjektene hennes har vært basert på en performativ stil og improvisasjon. Hun har skapt mye for og med barn og unge og har lang erfaring som teaterinstruktør.

Bygget som Sentralen holder til i har mer enn 100 års livserfaring, og med den moderne rekonstruksjonen er dette et fantastisk sted å skape noe stedsspesifikt sammen. Hvis du er interessert, er det bare å melde seg på her!

VIKTIG: Du må laste ned en gratis billett for å sikre deg en plass!!!

Håper vi sees der – og husk å ta med komfortable klær :)

Du kan lese mer om kompaniet vårt på www.rukrukcompany.com og kontakte oss på rukrukcompany@gmail.com eller på vår Facebook side.

Legg til ekstern kalender…