Progkjeller #3: Jordsjø, Soniq Obscurata og Alwanzatar

Velkommen til tredje runde av Progkjeller! Vi gir deg trekløvern Jordsjø, Alwanzatar og Soniq Obscurata, som kommer rett fra progfestival i Bergen til oss på Kafé Hærverk, og er klare til å rocke bikkja!

SONIQ OBSCURATA er Trond Gjellum, kjent som trommeslager i Panzerpappa og Suburban Savages. I Soniq Obscurata spiller han perkussiv, elektronisk improvfolkemusikk som framstår som lydkulisser som går fra det monumentale til det forsiktige, fra det enkle til det komplekse og fra bråk til melodiske herligheter . «Hva i alle dager er dette?» spør du vel. Nja, hva skal man si? Ok, hvis Lars Hollmer hadde møtt Einstürzende Neubauten, Tangerine Dream, Lasse Marhaug og Pan-Sonic for å spille halvveis improvisert popmusikk på analogsynther og masse annet, er du nesten i nærheten …

ALWANZATAR er et enmannsprosjekt for å skape utenomjordisk verdensmusikk, med fløyte, synthesisere og elektronikk. Oppkalt etter det eldste indoeuropeiske ordet for hekseri (på hettittisk), er Alwanzatar en levende påkallelse av dem som venter utenfor kosmos, den kloke og gode herskerrasen av flerdimensjonale kjempeblekkspruter.

JORDSJØ spiller musikk basert på gamle horror-filmer, tysk synthmusikk fra 70-tallet, svensk prog, fantasy og natur

Legg til ekstern kalender…