Anawana Haloba: To Mars by All Means

Velkommen til åpningen av en helt ny videoinstallasjon av Anawana Haloba, 2. august kl 18!
Og velkommen til Øya Klubbdag 7. august! Vi inviterer til live performance med musiker Mark Axiak kl 18 og kveldsåpent fra 17-22.

I denne installasjonen utforsker kunstneren Anawana Haloba hvordan ulike gruppers makt og avmakt setter spor i samfunnet vi lever i, og i arkitekturen som omgir oss. Den zambiske storbyen Lusaka ble bygget etter oppskrift fra britisk byplanlegging, uten å ta hensyn til lokale forhold. I en modellby i miniatyr skreller Haloba rutenettet tilbake for å avdekke landemerkene fra før kolonitiden, og bygger et nytt Lusaka – slik det kunne ha vært.

Haloba tar oss tilbake til Zambia på 60-tallet og historien om Edward M. Nkoloso, den eksentriske læreren som opprettet Zambias romprogram. Mens resten av verden så mot månen satset Nkoloso alt på at hans astronauter skulle bli de første menneskene på Mars, og han ville gjøre hovedstaden Lusaka til en afrikansk fremtidsby i verdensklasse.

Anawana Haloba bor og arbeider i Oslo og Livingstone, Zambia. I sommer er hun aktuell med separatutstilling ved GAMeC i Bergamo, Italia, og 23. august åpner hun «Conversations with stitched-up lips» på Oslo Kunstforening.

Utstillingen er produsert av TrAP, og støttet av Norsk kulturfond og Fond for lyd og bilde.

Legg til ekstern kalender…