Kaffeprat med Utviklingsministeren på Kulturhuset

Utviklingsfondet inviterer til kaffeprat med Utviklingsministeren!

Gjennomsnittstemperaturen øker og skaper problemer for en rekke matvarer. Kaffe er en av de hardest rammede avlingene. Med økt temperatur følger nye skadedyr og sykdommer. Det blir vanskeligere å dyrke kaffe i lavtliggende områder. Dersom kaffeplantasjer går tapt tar det minst tre år å bygge de opp igjen. Det skaper store problemer for småbøndene som har kaffe som sin viktigste inntektskilde. Hvordan kan vi tilpasse oss – og kaffekoppen vår – et klima i endring?

Bli med når Dag-Inge Ulstein (Utviklingsminister fra KrF), Jan Thomas Odegard (leder i Utviklingsfondet), Espen Gjerde (adm. direktør i Joh. Johansson Kaffe) møter guatemalanske Josefa Cardona til panelsamtale på Kulturhuset tirsdag 14. mai. Hege Skarrud fra Spire leder samtalen.

Josefa Cardona er Maya-kvinne, småbonde og leder av et lokalt kaffekooperativ i Guatemala. Denne uken er hun på norgesbesøk for å promotere sin prisvinnende Fair Trade-kaffe!

Utviklingsfondet jobber for å bekjempe sult og fattigdom, og har i over 40 år jobbet med konkrete løsninger på klimautfordringer. Vi vet at klimatilpasning er mulig – det handler om å investere i menneskers kapasitet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Facebooklink: www.facebook.com/events/583…

Legg til ekstern kalender…