Mattias Härenstam - Abendland

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til Mattias Härenstams utstilling «Abendland» lørdag 5. oktober kl 13. I forbindelse med utstillingen blir det en kunstnersamtale med Mattias Härenstam og Lotte Konow Lund 31. oktober kl. 18:00.

Til denne utstillingen har Mattias Härenstam laget en serie selvportretter i tresnitt. Felles for dem alle er en hardt belyst kropp omgitt av mørke. Kroppen, eller iblant bare deler av den, blir fanget som av en lyskaster på en mørklagt scene. Motivene er på den ene siden intime og personlige, men har samtidig elementer av både svart humor og politisk satire.

Det finnes et tydelig fortellende element i Härenstams bilder. De kan minne om stillbilder fra en film eller plutselige minnebilder fra en glemt drøm. Tresnittet har helt siden sin opprinnelse hatt en sterk kobling til litteratur og det narrative, med en felles historie i den tidlige boktrykkerkunsten. Härenstam knytter her an til en lang tradisjon av kunstnere som har arbeidet med både personlig og politisk fortelling i grafikk og tegning.

Mattias Härenstam er født 1971 i Göteborg, er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og bor og arbeider i Oslo. Han arbeider med tresnitt, skulptur og film. Härenstam har laget en mengde utstillinger i både inn- og utland og har vært nominert til Lorck Schives Kunstpris, Amandaprisen, Kunstkritikerprisen og The Queen Sonia Print Award. I år ble han tildelt Norske Grafikeres Fonds hovedstipend. Härenstams arbeider er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Stavanger Kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum, Oslo Kommunale Kunstsamlinger, Norsk Kulturråd, Haugesund Billedgalleri med flere.

Legg til ekstern kalender…