Feministisk live-analyse av LOVE, ACTUALLY (2003)

[Bilde]

Feministisk Filmklubb vender tilbake med den ekstremt populære live-analyse av julefilmen Love, Actually. I år har vi med oss filmkritiker Einar Aarvig.

Einar Aarvig har faktisk jobbet med film siden 1997. I dag er han filmkritiker i Vårt land, Filmmagasinet og P6 Rock og i podkasten Serieprat. Han ga Love, Actually terningkast fire da den hadde premiere i 2003.

En film som er like tradisjonell som kjønnsrollene i den. Her er det gutta som tar seg av snakkingen – og har man som kvinne noe på hjertet, ja så blir man fremstilt som en heks. Den rollen er Feministisk Filmklubb klare for å ta: Nå er det vi som skal ta oss av snakkingen. Vi kjører live kommentering og analyse av Love, Actually.

Vi skal se nærmere på hvordan denne moderne juleklassikeren står for en klassisk objektifisering av kvinner som platte og éndimensjonelle karakterer, kun til stede for å oppfylle en funksjon i det mannlige narrativet, mens menn får være de handlende og følende subjektene. Samtidig ønsker vi å ta tak i de elementene som gjør at også vi ser filmen år etter år. Hvordan har vi blitt så hekta?

OM FILMEN
Love, Actually (2003)
Regi: Richard Curtis
Nasjonalitet: USA
Lengde: 2 t 14 min

Legg til ekstern kalender…