Grenseløs Folkemusikk! - Gabriel Fliflet og Jorun Marie Kvernberg

Kroke hadde lenge planer om å komme seg trygt til Norge, og skulle på en lengre turné i bil. Dessverre har smittetallene i Polen gått drastisk opp den siste tiden og vi måtte ta det vanskelige, men riktige valget.
Det blir ikke noen konsert med Kroke i år, og det er vi svært lei oss for.
Men – vi får en nydelig erstatning for konserten til de som vil: Grenseløs Folkemusikk med Jorun Marie Kvernberg og Gabriel Fliflet! Som del av den norske folkemusikktrioen Tindra, samarbeidet Jorun Marie med den polske supertrioen Kroke tilbake i 2011. Dette resulterte i flere konserter sammen, og en live-CD.
Hvis dere ønsker å returnere billettene, kan dere gjøre det ved å kontakte Ticketmasters kundeservice. Dere kan også benytte billettene deres for en flott, men annerledes konsert – noe vi selvsagt håper dere gjør😊

Konserten er en del av Polske filmdager, den største polske kunstfestivalen i Norge.

«Det er forskjell på musikere, også på profesjonelle musikere. Gabriel Fliflet og Jorun Kvernberg har alt. De behersker sin kunst til fulle. De formidler musikken til publikum med smil og øyekontakt. De viser en sånn overstadig glede over å spille at man som tilhører blir fullstendig forført.» (Avisa Herøyfjerdingen, 17/3 2015)

Når Kroke først måtte erstattes, er det veldig hyggelig å kunne by på duoen Jorun Marie Kvernberg og Gabriel Fliflet. Med norske og etniske toner på feler, hardingfele, trekkspill, piano og sang sjarmerer, rører og imponerer de et bredt publikum.

Gabriel Fliflet er en fargerik musiker og musikkmaker med trekkspill som hovedinstrument og med lang fartstid innen en rekke ulike former for folkemusikk. Han ble kåret til Årets folkemusiker i 2011. Jorun Marie Kvernberg spiller fele, hardingfele og harpeleik og er en av landets beste folkemusikere. Hun har vunnet Spellemannprisen to ganger og er den eneste som har vunnet den ærerike «Edvard-prisen» for komponering i sjangeren folkemusikk.

Gabriel og Jorun Marie renner over av spilleglede – både når musikken topper seg i høyspente kraftutladninger og når den flyter stille og poetisk. De følger hverandre tett, både med underfundige smil og brede glis! Når tiden er moden, bryter de ut i sang.

Du får høre deilige folketoner som har tålt tidens gang, men aller mest ny musikk laget av musikerne selv. Jorun Marie Kvernbergs musikk er preget av hennes oppvekst sentralt i spellemannsmiljøet i Romsdal. Her er luftige viser med plass til vemod og uventede svinger. Her er feleslåtter med mye harpiks og mange glade knips. Gabriel Fliflets musikk er melodiøs, men med et eget tonalt særpreg; du kan spore toner og rytmer fra både Hellas og Hardanger, finske skoger og nordsjøkyster.

Som del av den norske folkemusikktrioen Tindra, samarbeidet Jorun Marie med den polske supertrioen Kroke tilbake i 2011. Dette resulterte i flere konserter sammen, og en live-CD. Gabriel har som arrangør fått Kroke til å gjeste Bergen flere ganger. Publikum skal ikke se bort fra duoen byr på en musikalsk Kroke-honnør under konserten!

Line-up:
- Jorun Marie Kvernberg – fele
- Gabriel Filfet – trekkspil

I samarbeid med:
- Polske Filmdager
- Kulturfondet
- NOPA
- Fritt ord
- Republikken Polens ambassade i Oslo
- Fredrikstad kommune
Hovedsponsor:
- LOTOS Exploration & Production Norge AS

Legg til ekstern kalender…