DAGADANA

[Bilde]

Progressiv Polsk-ukrainsk sammensmelting.

De siste 15 årene har DAGADANA utforsket polsk og ukrainsk kultur, og blandet tradisjonell slavisk musikk med alle tenkelige sjangere.

Bandmedlemmene møttes på en workshop i Kraków i 2008, og fant ut at de delte en forståelse og en kjærlighet for de samme tingene i musikken og livet. Siden det første møtet har DAGADANA reist verden rundt og spilt over 1000 konserter i 30 forskjellige land. De har opptrådt i den marokkanske ørkenen, Den forbudte by i Kina og på Glastonbury festivalen i England. Albumene deres har mottatt kritikerros og priser, både i hjemlandene deres og andre steder. DAGADANA uttalte filosofi handler om verdien av å møtes og utveksle musikk og kunst fra hele verden. De ser på seg selv som ambassadører med et budskap om forståelse mellom Polen og Ukraina. Arbeidet har fått en ny og tragisk relevans i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina i 2022.

Polen og Ukraina er naboland, begge med slavisk opprinnelse. De har lignende språk og skikker. I DAGADANAs utforskning av røttene sine, har bandet funnet en rekke interessante likheter og forskjeller mellom de to kulturene. De leker seg med denne kunnskapen, deres siste album «Tobie» fra 2021 er et godt eksempel: Den er full av ønskesanger, de eldste sangene som er bevart i slaviske land. Disse låtene danner utgangspunktet for en frydefull og groovy reise gjennom fusion, eksperimentell elektronisk musikk og popkunst. Deres vilje til å eksperimentere er på sitt beste en årsak til trassig optimisme: Om ikke i politikkens verden, så i musikkens evne til å overraske, bevege og skape nye forståelser.

Line-up:

Daga Gregorowicz- vokal, elektronikk

Dana Vynnytska- vokal, piano, keys

Mikołaj Pospieszalski- kontrabass, bass, fiolin, synth, vokal

Bartosz Mikołaj Nazaruk- trommer, perkusjon, vokal

Cyprian Baszyński – trompet + FX

Konserten er et samarbeid mellom Oslo World og Cosmopolite Scene.

Yantimer

Fra dørene åpner på Cosmopolite kl. 20.00 og etter konserten vil den polske DJ’en og produsenten Yantimer (Janek Taraszkiewicz) holde festen gående. Han har vært på musikkscenen siden 1999. Foruten nasjonale fester har han også opptrådt i Brasil, USA, Storbritannia og 8 andre land. DJ-stilen hans er house & funk blandet med toner fra polsk og ukrainsk folk-hop, afrobrasiliansk house og global musikk.

Konserten er støttet av Republikken Polens ambassade

Legg til ekstern kalender…