egil olsen juleshow på john dee

Egil Olsen debuterte med julesingelen «Wonderful Feel» i 2001, da under navnet uncle’s institution. Han har skrevet flere julesanger og tolket kjente juleklassikere på sin helt egen måte, og skaper en unik, humoristisk og lun julestemning.

«Noe av det fineste og mest underfundige vi har – en av landets morsomste liveartister» skriver VG, som også omtaler hans nye album Big Babies som «det ærligste og rareste om å leve i vanskelige tider».

Egil Olsen er en liveartist utenom det vanlige. Med sine finurlige historier og «hinsides vakre låter» (Dagbladet), leverer han en underholdende, vakker og tankevekkende blanding av humor, alvor og musikalitet. «Egil Olsen er en suveren entertainer», skriver Erik Valebrokk.

I tillegg til musikken, lager han sine egne musikkvideoer, platecover og selvbiografiske tegneseriestriper om «det til tider patetiske livet som relativt ukjent superstjerne». Han har sluppet flere kritikerroste album, liveplater, en raritetssamling og til og med fått sin egen tributeplate, der norske artister tolker sangene hans.

Som om Egil Olsen i seg selv ikke er spesiell nok, tar han med seg ekstra spesielle gjester for å garantere maks julestemning på John Dee!

Ruben Magnus

Ruben Magnus slapp nettopp sitt debutalbum Ej he bestemt mej for å flytte ut av haudet mitt. Intrikate og fengende viser, med et mørkt og humoristisk tekstunivers. Ruben Magnus er elektroingeniør og spilte ukulele til generatorene i maskinrommet på oljetankerene i Nordsjøen lenge før andre fikk høre musikken hans. Egil Olsen fikk høre noen demoer og ble så fascinert av både tekstene og melodiene, samt karakteren Ruben Magnus, at de endte med å lage et helt album sammen. Albumet er innspilt med Egil Olsen bak spakene og mange av instrumentene.

Legg til ekstern kalender…